Iskikö tylsyys? Katso tästä kiinnostavimmat kesänviettopaikat Lempäälässä!

Myllyrannan jäätelökioski. Kuva: Antti Raunio

Lempäälä tarjoilee niin matkailijoille kuin paikallisillekin toinen toistaan kiinnostavampia nähtävyyksiä, luontoreittejä ja auringonottopaikkoja. Kesätoimittaja listasi mielenkiintoisimmat kohteet.

  1. Jäätelökioskit

Onko kesä edes kesä ilman jäätelöä? Tampereella valmistettuja Tampereen jäätelötehtaan jätskejä pääsee maistelemaan Sääksjärven tehtaanmyymälässä. Myllyniemessä puolestaan sijaitsee Lempäälän jäätelökioski.

Lastukan uimaranta eli Lempoisten uimala. Kuva: Katariina Rannaste

  1. Uimarannat

Jäätelönsyönnin lomassa voi pulahtaa uimaan Lempoisten uimalassa tai Iso-Kyynärön uimarannalla.

  1. Birgitan polku

Lähellä Iso-Kyynärön uimarantaa sijaitsee myös Birgitan polku, jonne voi poiketa esimerkiksi Ammenjärven laavulta. Luontopolulla pääsee ihailemaan kesäisiä luontomaisemia.

  1. Ideapark

Keskustasta noin 10 kilometriä pohjoiseen sijaitsee Lempäälän kenties tunnetuin maamerkki, kauppakeskus Ideapark. Kauppakeskuksessa on noin 150 liikettä. Ideaparkiin pääsee kätevästi myös bussilla 55.

Kuokkalan museoraitti. Kuva: Erkki Koivisto

  1. Pyhän Birgitan kirkko ja Kuokkalan museoraitti

Kulttuurielämyksiä tarjoilevat puolestaan aivan Lempäälän keskustan tuntumassa pyhän Birgitan kirkko sekä Kuokkalan museoraitti. Tänä kesänä kunta ei järjestä museoraitilla opastuksia, mutta alueella saa liikkua itsenäisesti.

  1. Mattilan lintutorni

Keskustasta noin 10 kilometriä etelään sijaitsee 120 metriin meren yläpuolelle kohoava Mattilan lintutorni. Hyvällä säällä tornista voi nähdä jopa Tampereen Näsinneulaan saakka.

  1. Pirunlinna

Historiallisia maisemia voi ihailla Pirunlinnassa, joka on luultavasti noin 1000 vuotta vanha muinaislinna. Pirunlinnalle pääsee autolla osoitteeseen Hirvenkuruntie 149. Kuljusta vuorelle johtaa viitoitettu polku.

Myllyrannan pop up -minigolf. Kuva: Katariina Onnela

  1. Pop up -minigolf

Myllyrannan tapahtumapuistosta löytyy kierrätysmateriaaleista rakennettu minigolfrata. Kentällä on yhdeksän rataa. Myllyrannassa voi myös uittaa koiraa.

  1. Lempäälä soi

22. kertaa järjestettävässä Lempäälä Soi -tapahtumassa kuullaan sekä suomalaisten että kansainvälisten artistien konsertteja ja tilaisuuksia. Tapahtuma toteutetaan Lempäälän kunnan, seurakunnan, Pirkan opiston ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n yhteistyönä.

12.7. klo 19.00 Duopianokonsertti Lempäälä Soi 20 vuotta, Erik T. Tawaststjerna ja Hui-Ying Liu-Tawaststjerna

 

(Lempäälän kunta, VisitLempäälä, Lempäälä Soi)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?