Missä mättää, kun kaikki julkisilla paikoilla oleva kaunis on liattava, rikottava tai varastettava?

Rivouksilla töhrityt bussipysäkit, alikulkukäytävät ja yhteisiksi rakennetut taukopaikat. Siinä muutama esimerkki paikoista, joissa ilkivalta pistää päivittäin silmään.

Ikävä ilkivalta sai jatkoa viime torstaina Lempäälän suositulla Kirskaanniemen laavupaikalla, missä muun muassa ulkokäymälä oli rikottu ja kaadettu, opastetaulu oli kumottu, eläviä puita vahingoitettu ja aluetta sotkettu. Kirskaanniemi ei suinkaan ole ainoa retkeily- tai virkistyspaikka, jossa suoritetaan tolkutonta toimintaa. Pienessä saaressa sijaitseva Katepalin laavukin on tiettävästi taas saanut ilkivallasta osansa.

Olivat sikailijoina sitten aikuiset tai nuoret, kannattaa törppö temppu nostaa kodeissa esille. Vanhempien vastuu on suuri siinä, millaisia arvoja lapsille välitetään ja miten töppäysten sovittamiseen suhtaudutaan.

Aikuiset ovat esimerkkejä. Jos itse nakkaa mökillä täyttyneen roskasäkin levähdyspaikan pientareelle tai dumppaa huonekaluja metsikköön, niin hyvällä syyllä voi kysyä, kuinka siisteyttä ja yhteisen omaisuuden kunnioittamista voi vaatia lapsiltaan?

Ilkivalta ja ympäristön turmelu ovat ikäviä piirteitä nykyajassa. Ilmeisesti ympäristötietoisuus siirtyy hitaasti sanoista tekoihin. Kirskaanniemen kaltaiset sikailut pistävät pohtimaan, missä mättää, kun kaikki julkisilla paikoilla oleva kaunis on liattava, rikottava tai varastettava?

Ja kannattaa muistaa, että omaisuuden töhriminen ja rikkominen ovat vahingontekoa, jolla on rikosoikeudelliset seuraamukset.

 

 

Lue myös:

Ryynikän leikkipaikka poistetaan käytöstä, syynä ilkivalta – leikkipaikalla ajettu mönkijöillä ja mopoilla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?