DB Schenker rakentaa Tampereen alueterminaalin Lempäälään

DB Schenker toimii 130 maassa ja sillä on 2 000 toimipistettä ympäri maailmaa. DB Schenkerin palveluksessa oli vuoden 2016 lopulla 68 388 työntekijää. Sen liikevaihto oli vuonna 2016 15,1 mrd. euroa. Kuva: DB Schenker

Saksan valtion omistamaan Deutsche Bahniin kuuluva tavarankuljetus- ja logistiikkayhtiöryhmä DB Schenker rakentaa Tampereen alueen uuden terminaaliin Lempäälään Marjamäen yritysalueelle.

Uusi terminaali korvaa Tampereen Hervannassa sijaitsevan terminaalin, joka on rakenteeltaan ja toiminnallisesti vanhentunut ja ahdas. Lempäälään rakennetaan 13,5 hehtaarin tontille 11 250 neliömetrin lämmitetty terminaali ja lähes 4 000 neliömetrin lämmittämätön ulkohalli.  Terminaalin rakennustyöt alkavat vuoden 2021 alussa ja käyttöön terminaali otetaan kesällä 2022. Terminaali-investoinnin arvo on noin 21,5 miljoonaa euroa.

–Nyt rakennettava uusi terminaali mahdollistaa alueen asiakaskunnan palvelemisen paremmin kaikissa tuoteryhmissämme eli maa-, lento- ja merikuljetuksissa, sanoo Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi.

– Tutkimme useita vaihtoehtoisia sijainteja ja päädyimme Lempäälään lähinnä erinomaisten yhteyksien ja oman verkostomme synergioiden vuoksi.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö on tyytyväinen DB Schenkerin sijoittumispäätökseen:

– Olemme kiitollisia ja otettuja sijoittumispäätöksen kohdistumisesta Lempäälän Marjamäkeen aivan Ideaparkin läheisyyteen. Alueen hyvän sijainnin lisäksi olemme panostaneet vihreään lähienergiaan ja suuri aurinkopaneelikenttä sijaitsee tulevan terminaalin vieressä.

DB Schenker hyödyntää kiinteistöissään aurinkoenergiaa ja maalämpöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?