Kolme matonpesupaikkaa otetaan jälleen käyttöön Lempäälässä

Eila Louhekallio pesee mattoa Ryynikän matonpesupaikalla.

Ryynikän, Hauralan ja Tuulialan matonpesupaikat otetaan uudestaan käyttöön. Asiasta päätettiin 17.6. yhdyskuntalautakunnan kokouksessa. Ryynikän ja Hauralan matonpesupaikat ovat jo avoinna, ja Tuuliala avataan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Alun perin esityksessään yhdyskuntalautakunta oli päättänyt hylätä oikaisuvaatimukset matonpesupaikkojen sulkemisesta ja pitää 14.4. tehdyn päätöksen matonpesupaikkojen sulkemisesta voimassa. Esitykseen lisättiin pykälä, jolla lautakunta kumosi matonpesupaikkojen sulkemisen.

Uusi esitys meni yksimielisesti läpi lautakunnan puheenjohtajan Kari Tolosen ehdotuksena.

Oikaisuvaatimuksia matonpesupaikkojen sulkemisesta oli tullut viisi, joista kaksi oli saapunut kuntaan myöhässä. Vastineessaan oikaisuvaatimuksiin kunta perusteli matonpesupaikkojen poistamistaa kuntalaiskyselyjen tuloksilla, matonpesupaikkojen ominaisuuksilla sekä niiden sijoittumisella kunnassa.

Myllykoulun matonpesupaikka todettiin huonokuntoiseksi, eikä sen käyttöönottoon ole tarvittavia resursseja.

Ryynikkään matonpesuun saapunut Eila Louhekallio kertoo olleensa vihainen, kun matonpesupaikkoja päätettiin sulkea. Hän on tyytyväinen kunnan päätökseen avata matonpesupaikat uudelleen.

– Ihanalta tuntuu. Suunnittelin jo, että täytyy viedä matot roskiin, kun ei ole autoa. Tänne on helppo tulla pyörän kanssa yksi matto kerrallaan, kun asun lähellä, Louhekallio kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?