Lempäälään uusia liikuntapaikkoja – Viisivuotissuunnitelmassa huomioidaan kuntalaisten toiveita

Lempäälän kunnan sivistyslautakunta on luonut vuosille 2020-2025 liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelman. Esitys hyväksyttiin sivistyslautakunnan kokouksessa 16.6.

Investointikohteita on yhteensä kymmenen, joista täysin uusia ovat kuntoportaat ja Halkolannotkon lähiliikuntapaikka. Sivistysjohtaja Nina Lehtisen mukaan kuntoportaiden ja Halkolannotkon liikuntapaikan toteutukset ajoittuvat suunnitelman viisivuotiskaudelle. Jokaisesta hankkeesta tehdään erillinen päätös, ja niiden toteuttaminen riippuu mahdollisuuksista saada avustuksia.

Liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelman tavoitteena on tehdä yhteistyötä kunnan kumppaneiden kanssa. Lehtisen mukaan suunnitelmassa otetaan huomioon kuntalaisille tärkeät asiat.

Kuntalaisilla oli mahdollisuus vastata liikuntapaikkakyselyyn keväällä 2019. Kyselyllä kerättiin kuntalaisten, seurojen, yhdistysten ja eri lajien edustajien näkemyksiä liikuntapaikoista. Kyselyyn vastasi 505 kuntalaista.

Kehittämissuunnitelma on Lehtisen mukaan tiekartta, joka ohjaa kunnan toimintaa liikuntapaikkojen kehittämisessä. Suunnitelman toteutus perustuu strategiseen suunnitteluun ja talousarvioon.

Liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelman on laatinut Lempäälän kunnan palvelupäällikkö Sari Juuti.

Lempäälän Halkolannotkoon suunnitellaan uutta liikuntapaikkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?