Lempääläisten mielestä kunnassa on hyvä yrittää – Lempäälä 10 parhaan joukossa omassa luokassaan

Lempäälän kunnan elinkeinopolitiikka arvioitiin hyväksi, kertoo Suomen yrittäjien toimeksiantona tehty yrittäjien kuntabarometri 2020. Lempäälä sijoittui omassa kokoluokassaan eli 10 000 – 50 000 asukkaan kuntien luokassa kymmenen parhaan joukkoon. Pirkanmaan kunnista Lempäälä sijoittui toiseksi.

Lempäälässä elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanan keskiarvo oli 3,69 asteikolla yhdestä viiteen. Pirkanmaan kaikkien kuntien keskiarvo oli 3,05 ja koko Suomen 2,97.

Kyselyssä elinkeinopolitiikkaa arvioitiin kuudella eri osa-alueella. Kaikilla osa-alueilla Lempäälä arvioitiin korkeammalle kuin koko maassa. Parhaimmaksi arvioitiin elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Sen keskiarvo oli 3,83. Koko Suomen keskiarvo tässä kategoriassa oli 2,96.

Vähän yli puolet vastaajista arvioi, että Lempäälän kunta on onnistunut hyvin tai erittäin hyvin uusien yritysten saamisessa kuntaan.

Elinkeinopolitiikan osa-alueita mitattiin myös niiden tärkeysjärjestyksessä. Vastaaja sai valita osa-alueista itselleen kolme tärkeintä. Lempääläiset yrittäjät arvioivat tärkeimmiksi osa-alueiksi kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyden, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa ja infrastruktuurin.

Lempäälän yrittäjien arviot elinkeinopolitiikan osa-alueista

82 prosenttia vastaajista koki, että Lempäälän kunta on vetovoimainen yritys- ja asuinpaikka. Koko maan keskiarvo on 12 prosenttia. Kyselyyn vastanneista lempääläisistä yrittäjistä suurin osuus eli 45 prosenttia oli yksinyrittäjiä.

Toiseksi parhaiten arvioitiin väite ”elinkeinopolitiikka on kunnassani tärkeää”. Väitteen kanssa samaa mieltä olivat 73 prosenttia vastaajista. Koko maan keskiarvo on 20 prosenttia.

Suurimmaksi kehityskohteeksi nousi lupahakemusten käsittely kunnassa. Sitä piti sujuvana 46 prosenttia vastaajista. Eri mieltä väitteen kanssa oli 32 prosenttia.

Väite ”kunta edistää toimillaan osaavan työvoiman saamista yritykseeni” jakoi mielipiteitä. 30 prosenttia vastaajista oli eri mieltä ja 31 prosenttia samaa mieltä.

Pirkanmaalla keskiarvot vaihtelivat välillä 2,42 – 3,75. Ensimmäiseksi sijoittui Urjala ja kolmanneksi tuli Pirkkala.

Lempäälässä tutkimukseen vastasi 103 yrittäjää. Lempäälän vastaamisaktiivisuus oli Tampereen jälkeen korkein Pirkanmaalla. Tuloksissa ei oteta huomioon vastaajamääriä. Kuntabarometriin vastasi yhteensä 10404 yrittäjää, joista pirkanmaalaisia oli 1068.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?