Vie remontti- ja siivousjätteet jäteasemalle – Aluejätepisteet on tarkoitettu vain kodin päivittäisille roskapusseille

Risat huonekalut kuuluvat jäteasemalle. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto.

Kun mökkiremontista tai kodin siivouspäivästä kertyy kasa käyttökelvotonta tavaraa, on roinan oikea osoite paikallinen jäteasema. Jäteasemanhoitajalta saa apua jätteiden lajittelussa.

Maksutta Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemille voi tuoda sähkölaitteet, kodin vaaralliset jätteet kuten maalit, liuottimet, akut ja loisteputket sekä paperit, metallit, lasi- ja kartonkipakkaukset. Rakennus- ja remonttijätteestä sekä risoista huonekaluista menee määrästä riippuen 5–35 euron maksu. Kahden kuution suuruisesta peräkärrykuormasta puujätettä pääsee eroon 15 eurolla.

Haja-asutusalueilla on aluejätepisteitä, jotka on tarkoitettu kodin ja kesämökin päivittäiselle jätteelle, tavallisille roskapusseille. Aluejätepistettä käyttävät asukkaat, joilla ei ole omaa sekajäteastiaa pihassa. Käytöstä maksetaan jätehuollon vuosimaksu.

– Kesä on vilkasta aikaa niin jäteasemilla kuin aluejätepisteilläkin. Varsinkin hyvällä, näkyvällä paikalla sijaitsevilla aluejätepisteillä on paljon käyttäjiä. Näitä suosittuja pisteitä tyhjennämme ja siistimme useamman kerran viikossa. Isot jätteet ja jätemäärät kuuluvat aina jäteasemalle, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Katso jäteasemien aukioloajat ja osoitteet verkosta www.pjhoy.fi/jateasemat tai Roskakalenterista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?