Omakotitalon kuistin alle asettunut kyykäärme puri naista Lempäälässä – Moni on tänä kesänä nähnyt käärmeitä. Suhtautuminen matelijan kohtaamiseen vaihtelee

Lempääläisen pariskunnan talon kuistin alla elelee kyykäärme. Käärmeen karkottaminen ei toistaiseksi ole onnistunut. Kuvituskuva: kysymyksessä ei ole kuvan käärme.

Lempäälässä asutusalueella aivan tien lähellä olevan omakotitalon kuistin alla asustaa kyykäärme. Talon väki on yrittänyt karkottaa käärmettä laihoin tuloksin.

Käärme on jo purrut talossa asuvaa naista. Hän oli pureman vuoksi kolme viikkoa sairaana. Nyt nainen on huolissaan miehensä vuoksi, jolle purema voisi hänen terveydentilansa vuoksi olla jopa hengenvaarallinen.

Pariskunnalle on ulkopuolisten toimesta haettu apua kyykäärmeen siirtämiseksi. Apua on kysytty muun muassa poliisilta, pelastuslaitoksesta ja terveyskeskuksesta, mutta Suomessa ei ole viranomaista, joka siirtää käärmeitä.

LVS kysyi Facebookissa lempääläisiltä, ovatko he nähneet kyykäärmeitä ja miten ovat käärmeitä paikasta toiseen siirtäneet?

Vastausten perusteella vaikuttaa siltä, että lähitienoilta löytää melko helposti kyykäärmeen.

Kyykäärmeitä on nähty muun muassa Hakkarin kuntoradalla, Moisionaukealla, Kuljun Asemakylässä ja Kiviahon liepeillä.

Pihaan saapuneen kyyn poistamiseen lukijat olivat käyttäneet lapiota tai haravaa ja ämpäriä.  Moni suositteli paksujen hanskojen ja kumisaappaiden käyttöä varmuuden vuoksi.

Eräs lukija suositteli myös patterilla tai aurinkokennolla toimivaa, maahan laitettaavaa karkotin, joka hätistäää  tontilta sekä myyrät että käärmeet.

Kyitä voi torjua myös pitämällä nurmikot ja heinikot lyhyinä sekä poistamalla mahdolliset piilopaikat, kuten kivi-. puu- ja muut kasat.

Kyykäärme ei ole rauhoitettu, mutta sitä suojelee eläinsuojelulaki. Lain nojalla tarpeettoman kivun ja tuskan aiheuttaminen eläimille on kielletty.

Milloin sinä olet kohdannut kyykäärmeen? Missä se tapahtui?