Kiskojen kolketta – valokuvanäyttely Kuokkalan museoraitilla

Kuokkalan museoraitti Lempäälässä on pysynyt pandemian takia suljettuna tämän kesän, mutta raitilla esitellään 8.7.–30.8. paikkakunnan rautatiehistoriaa valokuvanäyttelyssä Kiskojen kolketta – valokuvia ja tarinoita Lempäälästä. Kuva: Saana Säilynoja/Vapriikin kuva-arkisto

Lempäälän maisemaa on halkonut rautatie jo vuodesta 1876 lähtien. Pysäkkejä ja seisakkeita on aikanaan ollut kymmenen: Mattila, Hulaus, Lempäälä, Hollo, Hakkari, Moisio, Vanattara, Kulju, Höytämö ja Sääksjärvi.

– Nyt voi hypätä kyytiin ja lähteä aikamatkalle radan varteen. Matkan varrella voi nimittäin kuulla tarinan jos toisenkin, kehottaa seutumuseotutkija Hanna Jaakola Pirkanmaan maakuntamuseosta.

Lempäälän kunta, Lempäälä-seura ry, Vapriikin kuva-arkisto ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseo ovat yhteistyössä toteuttaneet valokuvanäyttelyn Lempäälän vanhoista pysäkeistä ja seisakkeista juhlistaen Lempäälän valintaa vuoden 2020 rautatiekunnaksi. Näyttely on esillä Kuokkalan museoraitin piha-alueella heinä-elokuussa 8.7.–30.8. Alueelle on vapaa pääsy.

Lempäälässä on ollut aikoinaan kymmenen pysäkkiä ja seisakkia. Nyt juna pysähtyy vain keskustassa ja suhahtaa muualla entisten pysäkin paikkojen ohi. Kuva: Saana Säilynoja/Vapriikin  kuva-arkisto

Kiskojen kolketta -valokuvanäyttely on osa viidessä kunnassa toteutettua valokuvanäyttelyjen sarjaa, jossa esitellään kuntien omaleimaista kulttuuriperintöä. Sen puitteissa voi käydä tutustumassa myös Kangasalan kotiseutumuseon, Paltanmäen kotiseutumuseon (Orivesi), Reipin museon (Pirkkala) ja Haverin kaivosmuseon (Ylöjärvi) valokuvanäyttelyihin.

 

Lue myös:

Mattila, Hulaus, kippis ja kulaus! Kiskojen kolketta -valokuvanäyttely Kuokkalan museoratilla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?