Lammasniemi – asumista, virkistymistä vai molempia

Vesilahden Lammasniemen ja Kurkiniityn alueille on suunniteltu asumista 10 000 kerrosneliömetrin verran. Alueen asemakaavaa esiteltiin vapaamuotoisessa Lammasniemi-illassa, missä paikalla oli kunnan virkahenkilöitä sekä kaavan suunnittelijoita. Yleisöllä oli mahdollisuus kysellä ja kommentoida kaava-asioita.

Etukäteen oli tiedossa, että Lammasniemen rakentaminen on ristiriitoja herättävä aihe. Illan kuluessa esiin nousi useita kiperiä kysymyksiä.

Lammasniemi on Vesilahdessa tärkeä virkistyspaikka. Toisaalta hämmennystä herättivät väitteet siitä, että niemenkärjessä ei paljonkaan olisi kävijöitä.

Tuskinpa kukaan paikkaa tuntematon niemenkärkeen menee, sillä kulku on estetty puomilla, mikä saa alueen näyttämään yksityisalueelta. Puomi on pantu paikalleen ilkivallan estämiseksi.

Asemakaavassa Lammasniemen kärkeen ei tulisi asutusta, vaan se jäisi edelleen virkistysalueeksi. Rakentamisesta saatavaa rahaa kunta käyttäisi virkistysalueen kunnostamiseen. Vesilahden kunnalla ei muutoin ole varoja Lammasniemen kehittämiseen.

Paikalta löytyi heti henkilöitä, jotka olisivat talkoovoimin valmiita parantamaan Lammasniemen ympäristöä virkistyskäyttöä varten.

Uusia asukkaita, verotuloja kunnalle ja rakennettu virkistysalue vai alueen säilyttäminen nykyisellään virkistyskohteena?
Siinä kysymys, jonka viime kädessä ratkaisevat kunnanvaltuuston jäsenet. Heidän jatkonsa luottamushenkilöinä ratkaistaan ensi keväänä kuntavaaleissa, joten luvassa voi olla pelin politiikkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?