Neljä alaikäistä tuomittiin ryöstöstä

Alaikäiset nuoret saivat ehdolliset vankeusrangaistukset ryöstöstä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi neljä alaikäistä nuorta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä. Ryöstö tapahtui 12.2.2020 Lempäälän juna-aseman alikulkutunnelissa, jossa neljä nuorta ryöstivät uhrilta repun sisältöineen väkivaltaa käyttäen.

Tekijöiden oikeudessa kertoman mukaan tarkoituksena oli varastaa uhrilta nuuskaa.

Tekijät olivat yhdessä laatineet suunnitelman ryöstöstä. Yksi tekijöistä houkutteli uhrin alikulkuun, jossa kolme muuta hyökkäsivät uhrin kimppuun tarttumalla häneen kiinni takaapäin ja kaatamalla hänet maahan. Uhrin silmät peitettiin, ja tekijät repivät repun uhrin selästä. Ainakin yhdellä tekijöistä oli kommandopipo päässään.

Yksi tekijöistä tarkkaili ympäristöä silminnäkijöiden varalta. Teon jälkeen syytetyt poistuivat uhrin omaisuus mukanaan.

Kaikki tekijät saivat jälkikäteen osuutensa ryöstösaaliista. Yksi syytetyistä myi uhrin omaisuutta tor-verkossa.

Yhtä tekijöistä syytetään myös henkilötodistuksen väärentämisestä ja todistajan uhkaamisesta. Syyte todistajan uhkaamisesta hylättiin.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi tekijät korvaamaan uhrille aiheuttamastaan kärsimyksestä 1000 euroa. Tekijät ovat velvollisia korvaamaan uhrille repun ja rikkoutuneen puhelimen sekä maksamaan oikeudenkäyntikulut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?