Lempäälän suunnan bussilinjoille 50, 52 ja 55 uusi liikennöitsijä – Kilpailutuksen voitti Pirkanmaan Tilausliikenne

Joukkoliikennelautakunta päätti, että Lempäälän suunnan linjojen liikennöitsijäksi tulee Pirkanmaan Tilausliikenne Oy. Kuva: LVS-arkisto

Lempäälän bussilinjojen 50, 52 ja 55 liikennöitsijä vaihtuu ensi vuonna. Pirkanmaan Tilausliikenne Oy voitti Lempäälän linjojen sekä Kangasalan suunnan linjojen 40 ja 420 kilpailutuksen.

Liikennöinti uuden toimijan alla alkaa ensi vuoden 2021 elokuussa. Linjojen 50 ja 55 liikennöintiä hoitaa tällä hetkellä Länsilinjat Oy. Linja 52 on uusi linja, jonka lähtöpisteeksi Lempäälässä tulee ensi vuonna Laasonportti.

Hankintapäätöksen teki Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 5. elokuuta.

Bussilinjat kilpailutettiin sopimuskaudelle 2021–2026. Hankintaan sisältyi mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmella yhden vuoden optiokaudella. Lisäksi kilpailutukseen sisältyi vapaaehtoisena optiona kesän 2021 liikennöitävät vuorot edellä mainituille linjoille. Hankintaan sisältyvä optio linjojen liikennöimisestä ajalla 7.6.2021 – 8.8.2021 päätettiin myös käyttää.

Kilpailuun oli mahdollista osallistua erillistarjouksin joko Lempäälän suunnan linjoista tai Kangasalan suunnan linjoista, tai jättää yhdistelmätarjous sekä Lempäälän että Kangasalan suunnan linjoista. Määräaikaan mennessä joukkoliikennelautakunta sai kolme tarjousta, jotka kaikki täyttivät tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset ja kaikki tarjoukset olivat vähimmäisvaatimusten mukaisia. Erillistarjoukset jätti Pirkanmaan Tilausliikenne Oy. Yhdistelmätarjouksen jättivät Länsilinjat Oy, Oy Pohjolan Liikenne Ab Hallinto ja Pirkanmaan Tilausliikenne Oy.

Valintaperusteena hankinnassa oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo oli 93 prosenttia ja laadun seitsemän. Kokonaisvertailussa Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n yhdistelmätarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

 

Lue myös:

Uudet linjat vuonna 2021: Bussi poistuvat Tampereentieltä Lempäälän keskustassa – Lisää Ideaparkin kautta kulkevia linja-autovuoroja: Uusi reitti 52 on nopea yhteys Kuljusta ja Sääksjärveltä Tampereelle

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?