Edesmenneen kunnallisneuvos Raimo Sirénin lahjakirja julkaistaan ilmaisena verkossa

Kirjan kansikuvassa Aamulehden silloinen päätoimittaja Matti Apunen haastattelee Raimo Siréniä Manttaalitalon edustalla kesällä 2008.

Tammikuussa menehtynyt kunnallisneuvos Raimo Sirén (1941–2020) viimeisteli kuolinvuoteellaan Sydäntä ja pelisilmää. Lempäälää ja Pirkanmaata kehittämässä -nimisen kirjan lahjaksi Lempäälän ja Pirkanmaan asukkaille ja kehittäjille. Ilmaista lahjakirjaa haettiin Lempäälän pääkirjastosta tasaiseen tahtiin kesä- ja heinäkuussa. Kirjan painos on nyt jaettu loppuun ja perikunta julkaisee kirjan ilmaisena verkkoversiona osoitteessa www.kolumbus.fi/siren.raimo/

 

Kirjan tarkoitus on innostaa uusia ihmisiä kunnallispolitiikkaan yli puoluerajojen.

– Kunnallispolitiikassa päätetään esimerkiksi kouluista, terveyskeskuksista, päiväkodeista, teistä ja muista käytännön elämässä hyvin tärkeistä asioista, Sirén muistuttaa lehdistötiedotteessa, jonka hän allekirjoitti vain viikkoa ennen kuolemaansa.

– Samalla toivon lahjakirjan helpottavan mukaan lähteneiden henkilöiden sisäänpääsyä valtuustotyön arkeen.

 

Lahjakirjan jakelu alkoi 10. kesäkuuta Lempäälän kunnalle ja kunnanvaltuutetuille. Lahjoitus tehtiin myös Lempäälän nuorisovaltuustolle.

Kuntalaisilla oli mahdollisuus saada kirjaa Lempäälän pääkirjaston aulan lahjapöydästä, josta sitä haettiin tasaiseen tahtiin painoksen loppuun asti. Kirjalahjoituksia saivat myös kunnallisneuvoksen nimeämät järjestöt, kuten Pirkanmaan ja Lempäälän Kokoomus, Lempäälän Rotaryt ja Lempäälän Reserviupseerikerho.

– Tietääksemme järjestöjen saamien lahjakirjojen jakelu tapahtuu osin myös kesälomakauden jälkeen, joten eiköhän printtiversioitakin tule vielä näiden tahojen kautta saataville, perikunta arvioi.

 

Lue lisää:

Tammikuussa menehtyneeltä Raimo Siréniltä lahjakirja lempääläisille – Teos kommentoi kuntataloutta ja politiikkaa, ja sitä päivitettiin kilpajuoksussa kuoleman kanssa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?