Sähköinen Omaolo-palvelu käyttöön Lempäälässä

Lempäälän kunnassa otetaan käyttöön sosiaali- ja terveyshuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava Omaolo. Palvelun avulla kuntalainen voi toteuttaa itse hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointia mihin vuorokauden aikaan tahansa. Asiasta päätettiin 12. elokuuta hyvinvointilautakunnassa.

Ylilääkäri Liisa Länsipuron mukaan palvelu otetaan käyttöön niin pian kuin mahdollista, todennäköisesti syksyn 2020 aikana.

Omaolon avulla hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointia voi tehdä yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden vuoksi. Oirearviokyselyjä on palvelussa tällä hetkellä yhteensä 16 ja palvelutarvearvioita kolme.

Arvioinnin jälkeen asiakas saa heti ohjeita itsehoitoon tai esimerkiksi siitä, millä kiireellisyydellä ammattilaiseen täytyy ottaa yhteyttä. Asiakkaan täytettyä kyselyn viesti menee ammattilaiselle.

Omaolo-palvelun lisäksi Lempäälässä otetaan käyttöön Pegasos-integraatio, jonka avulla asiakas pääsee suoraan valitsemaan itselleen vastaanottoajan, mikäli oirekyselyn perusteella se on tarpeen.

Omaolo-palvelussa asiakas voi myös täyttää valmiiksi esitietolomakkeita ja laittaa erilaisia palvelupyyntöjä ammattilaisille sekä tehdä kokonaisvaltaisen terveystarkastuksen ja saada sen perusteella ohjausta.

Hyvinvointilautakunnan esityksen mukaan Omaolon käyttöönotolla oireilevan lapsen kotihoito voi käynnistyä nopeammin eikä kipeää lasta tarvitse välttämättä viedä kodin ulkopuolelle hoidon tarpeen arviointiin. Omaolon käyttöönoton myötä ammattilaisten työaikaa vapautuu enemmän niille, jotka tarvitsevat kasvokkaista palvelua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?