Lääkevarkaat pakenivat poliisia varastetulla autolla Sastamalasta Lempäälään – Miehet ajoivat Tottijärven koululla lapsia kohti

Poliisi pyytää havaintoja kolmesta miehestä, vaaleansinisestä farmarimallisesta Mercedes-Benzistä ja mustasta farmarimallisesta Ford Mondeosta torstaiseen takaa-ajoon liittyen.

Tapahtumasarja alkoi poliisin mukaan Sastamalasta, missä vaaleansininen farmarimallinen Mercedes-Benz-merkkinen henkilöauto varastettiin Uotsolantieltä torstaina aamukolmen aikaan. Tähän varkauteen liittyy musta farmarimallinen Ford Mondeo, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessa.

Mercedeksen vieneet miehet murtautuivat neljältä Sastamalassa apteekkiin ja veivät erilaisia lääkkeitä. Lisäksi kello 11:n aikaan he varastivat Sastamalassa marketin pihalle pysäköidystä autosta laukun.

Poliisi sai autosta havainnon kello 11.53 valtatie 12:n ja Varilan risteyksestä. Epäillyt lähtivät autolla poliisia karkuun.

Auto kävi Tottijärven koulun pihassa, jossa se ilmoituksen mukaan aiheutti vaaratilanteita. Auto ajoi koulun pihalla lapsia kohti. Oppilaat noudattivat välituntivalvojan ohjeita eikä kukaan loukkaantunut,

Pako jatkui Lempäälään, missä sitä yritettiin pysäyttää monta kertaa. Pakoautolla ajettiin päin poliisiautoa. Lopulta piikkimattoa käyttäen poliisi sai auton pysähtymään kello 12.42.

Autossa olleet kolme miestä pakenivat paikalta jalkaisin, mutta heidät saatiin kiinni vähän myöhemmin.

Miehien epäillään syyllistyneen muun muassa moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, varkauksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeän pahoinpitelyn yritykseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kortitta ajoon.

Poliisi pyytää havaintoja miehistä ja käytetyistä autoista ja mahdollisista muista rikoksista. Havainnot voi lähettää osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Havainnot voi myös soittaa vihjepuhelimeen 0800 90022 tai Sastamalan poliisin numeroon 0295 415 027 (kello 8–16).

Lue lisää:

Poliisi selvitti varkaussarjan – Kaksi henkilöä otettiin kiinni Lempäälässä ja Urjalassa tehdyistä rikoksista

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?