Lämmin syksy on saanut sinilevät lisääntymään – Havaintoja on tehty muun muassa Lempoisten uimalasta ja Kirkonkylän rannasta

Lämmin ja vähätuulinen sää on saanut sinilevät lisääntymään Pirkanmaalla. Sinilevien runsastuminen syksyllä johtuu ravinteiden määrän lisääntymisestä järvissä. Syvemmissä vesikerroksissa kasvaneet sinileväesiintymät voivat nousta syksyllä sopivissa tuuliolosuhteissa pintaan ja ajautua ihmisten harmiksi rannoille.

Viikolla 36 havaittiin vähän sinilevää Lempäälässä Lempoisten uimalassa ja Mäyriänrannassa sekä Vesilahden Kirkonkylän rannassa. Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymästä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Lempäälän Mäyhäjärvestä.

Pirkanmaalla on Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä ajankohtaan nähden hieman normaalia vähemmän.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?