Koronakuri lipsuu – Tartunnat lisääntyvät

Koronavirustartuntojen määrä on Suomessa selvästi nousussa. Kun edellisten kahden viikon aikana tartuntoja oli 719, sitä edeltävän kahden viikon aikana niitä oli 389.

Yksi syy viruksen leviämiseen on rajoitusten höllentäminen. Vielä painavampi syy on suuren yleisön piittaamattomuus etäisyyksien pitämisessä ja muissa varotoimissa.

Kauppaliikkeissä ja tilaisuuksissa meno on kuin ennen koronaa. Jos joku koittaa pitää etäisyyttä, pian on toinen tontilla. Aniharva käyttää suojaimia.

Korona leviää nyt nopeampaan tahtiin kuin keväällä. Viime viikkoina on ympäri maata todettu laajoja tartuntaryppäitä ja joukkoaltistumisia.

Keväällä tartunnat herättivät pelkoa ja ahdistusta, mutta nyt ilmassa on enemmän odotusta. Mitä seuraavaksi tapahtuu? Milloin saadaan rokote? Jatkuuko tämä ensi kevääseen tai jopa ensi kesään asti?

Realistista on ajatella, ettei tulossa ole nopeita ratkaisuja. Jossain vaiheessa tulee rokote ja tauti hiipuu, mutta ei se minnekään katoa. Korona on tullut jäädäkseen.

Juuri nyt on tärkeää, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Sillä estetään koronan leviäminen ja uudet taloutta rapauttavat rajoitustoimet.

Kevään rajoitustoimet johtivat työttömyyteen ja ajoivat monet yrittäjät ahtaalle, ja sitä kautta valtio velkaantuu nyt ennätysmäiseen tahtiin.

Jokainen voi henkilökohtaisesti vaikuttaa koronan torjumiseen ja siihen, ettei mittavia rajoitustoimia tarvita, pitämällä suositellut etäisyydet ja huolehtimalla hygieniasta. Samat keinot tepsivät syysflunssaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?