Kokemuksia huutokaupan autoista – Helmiä ja huteja

Huutokaupasta ostettu Hyundai Getz osoittautui kelpo kotteroksi. Kolmiovinen auto on yllättävän tilava ja taipuu moneen kuljetustarkoitukseen,.

Olen ostanut Huutokaupat.com-palvelusta 6 autoa näkemättä muuta kuin mainoskuvat.

Kaikki autot ovat yhtäältä vastanneet kuvausta mutta toisaalta osasta on löytynyt epäkohtia, joita myyjä ei ole voinut olla havaitsematta mutta on jättänyt kertomatta.

Viimeisin kauppa oli Toyota Yaris, jonka myyjänä oli tamperelainen autoliike. Omien ajojen lisäksi LVS:n kesätoimittaja ajoi juttukeikkoja autolla. Yaris oli luottopeli eikä mitään vikaa ilmennyt koko aikana. Kesän jälkeen se lähti pääkaupunkiseudulle käyttöautoksi.

Vantaalaisesta autoliikkeestä löytyi vähän ajettu, hyväkuntoinen Hyundai Getz silloin juuri kortin saaneen perheenjäsenen ajopeliksi. Auto oli automyyjän pikkusiskon entinen ajopeli, jonka takaluukun ikkuna oli rikki. Korjaaminen oli helppoa; tilalle vain edullinen käytetty takaluukku. Getz oli hyvä ja kestävä kottero, joka lähti myöhemmin uudelle omistajalle Keski-Suomeen.

Porilaisesta autoliikkeestä ostin farmarimallin Mazda 6:n, josta oli netissä kaikenkattavat myyntikuvat. 2000-luvun Mazdoissa on ruosteongelmaa ja niinpä kaikkien ovien alareunatkin oli kuvattu tarkasti – ja kuvat rajattu tarkasti, ilmeni myöhemmin.  Auto oli noudettavissa pimeänä syysiltana vanhalta, hämärältä porilaiselta teollisuusalueelta, jonne ajanut taksi ihmetteli luovutuspaikkaa.

Auto löytyi sammuneen katuvalon alta ja avain traditionaalisesti etupyörän päältä. Erikoisesta kauppatahtumasta kiinnostunut taksi jäi katsomaan, että auto käy ja kulkee. Sehän on hieno, mies sanoi. Hyvin lähti käymään eikä muutenkaan ollut moitteen sanaa – paitsi. Parin päivän päästä paljastui, että apukuskin oven sisäpuolen alareunassa oli nyrkin kokoinen reikä, joka oli rajattu mainoskuvassa ulkopuolelle.

Muitakin epäkohtia on tullut eteen. Tamperelainen tunnettu, iso autoliike toimitti jälkikäteen kesärenkaat –loppuun ajetut, laittomat. Kannuksessa toimiva autoliike myi autoa mainostaen, että siinä on vaihtokone. Tarkemmin tutkittaessa koneeseen oli vaihdettu vain alakerta eikä koodausta ollut tehty loppuun.

Ostitpa autosi liikkeestä, huutokaupasta tai yksityiseltä, tarkkana kannattaa olla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?