TAMK tarjoaa avoimen AMKin kurssit ilmaisina työttömille, lomautetuille ja ilman opiskelupaikkaa jääneille

Suurin osa tarjolla olevista opinnoista on etä- ja verkkokursseja. Niiden opiskelu on siis mahdollista myös kauempaa käsin.

Kurssit ovat ilmaisia loppuvuoden ajan. TAMK haluaa päätöksellä tukea heitä, jotka ovat jääneet koronakriisin vuoksi tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen, ja voisivat hyötyä opinnoista.

Tampereen ammattikorkeakoulun avoimen AMKin loppusyksyn kurssitarjonta on nyt julkaistu. Samalla TAMK päätti, että kurssit ovat loppuvuoden ajan ilmaisia kaikille työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille ja kevään 2020 yhteishaussa ilman korkeakoulupaikkaa jääneille. 

Päätös on mahdollinen Opetus- ja kulttuuriministeriön lisärahoituksen avulla. Päätös ei koske polkuopintoja.

TAMKin vararehtori Kirsi Viskari tuo esiin, että ilmaiset avoimen AMKin kurssit tarjoavat lomautetuille ja työttömäksi jääneille mahdollisuuden täydentää osaamistaan.

– Työelämä muuttuu nopeasti, ja uusien oppien avulla kukin meistä voi rakentaa monipuolisempia urapolkuja ja varmistaa pärjäämisensä työelämässä. Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen avulla omaa osaamistaan voi täydentää, laajentaa ja syventää. Sen kautta voi myös löytää uusia polkuja uralleen.

Ilman korkeakouluopiskelupaikkaa jääneille avoimen AMKin kurssit ovat myös mahdollisuus kokeilla, millaista ammattikorkeakoulun kursseilla opiskelu käytännössä on. Avoimessa AMKissa on mahdollista kokeilla vapaasti kursseja vaikka moneltakin eri alalta.

Tree – jatkuvan oppimisen palveluita TAMKissa johtava Carita Prokki nostaa esiin, että avoimen AMKin kursseilla on mahdollista myös verkostoitua.

– Kun kouluttaa itseään, samalla tutustuu myös uusiin ihmisiin. Se antaa perspektiiviä omaan elämään. TAMKin avoin AMK on ikkuna uuteen.

Suurin osa tarjolla olevista opinnoista on etä- ja verkkokursseja. Niiden opiskelu on siis mahdollista myös kauempaa käsin. Suurin osa kursseista on avoimia kaikille, eikä niihin osallistuminen vaadi pohjatietoja.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?