Maskisuositus laajeni Pirkanmaalla nyt yliopistoon ja korkeakouluihin – Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös etätyötä

Pirkanmaalla on viime viikkoina todettu koronatartuntoja eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Sen tähden Pirkanmaan maskisuositukseen on tiistaina 6. lokakuuta lisätty maskinkäyttösuositus yliopistoon ja korkeakouluihin.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee myös, että työpaikoissa, joissa on mahdollisuus tehdä etätyötä, ainakin osa työntekijöistä on etätöissä. Niissä työpaikoissa, joissa tällä hetkellä on etätyösuositus, etätyötä jatketaan toistaiseksi.

Niissä työpaikoissa, joissa ei voi tehdä etätyötä, tulee kiinnittää huomiota turvaväleihin. Erityisesti on huomioitava riittävät turvavälit taukojen aikana. Kahvi- ja ruokataukoja kannattaa porrastaa siten, että taukotiloissa voidaan pitää turvavälit.

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa pitämään turvavälejä ja maskeja syyslomallakin. Eri puolilla Suomea on ilmaantunut eri ikäisten henkilöiden tartuntaryppäitä, jotka ovat liittyneet vapaa-ajan viettoon suurissa ryhmissä.

– 1-2 metrin turvaväli kannattaa pitää. Kasvomaskia käytetään, jos turvaväliä syystä tai toisesta ei pystytä pitämään. Nämä asiat on hyvä pitää mielessä tulevan syyslomaviikon aikana. Siten voimme palata terveinä työhön tai opiskelujen pariin, tähdentää Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

 

Lue myös:

Pirkanmaan koronaepidemia kiihtymisvaiheessa – toisen asteen oppilaitoksiin ei vielä maskisuositusta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?