Yksi uusi koronatapaus Lempäälässä – Sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään isoja yksityistilaisuuksia ja matkustamista Vaasaan

Lempäälässä todettiin viikonloppuna yksi uusi koronainfektio. Lempäälässä on varmistettu tähän mennessä yhteensä 15 koronatapausta, joista kahdeksan on todettu syksyn aikana.

Viimeisin tartunta ei liity aiemmin ilmi tulleisiin tapauksiin.

– Tämä on erillinen tapauksensa. Taysin infektioyksikkö on tehnyt jäljitystyötä, ja kovin montaa altistunutta ei Lempäälässä ole, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen.

 

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli ”koronanyrkki” on päättänyt tiistaina 13. lokakuuta pitää nykyiset suositukset voimassa. Ohjausryhmä painottaa etäisyyksien pitämistä, käsihygieniaa sekä etätyön ja maskien merkitystä epidemian hallinnassa.

Ohjausryhmä suosittelee, että tarpeetonta matkustamista Vaasan alueelle toistaiseksi vältettäisiin, koska sairastumisriski Vaasan alueella on verrattavissa ulkomaanmatkaan.

Yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestämään yli 50:lle hengelle ja pienemmissäkin tilaisuuksissa tulisi käyttää maskeja, elleivät turvavälit muuten toteudu.

 

Pirkanmaalla oli viime viikolla 82 tautitapausta. Tartunnanjäljitys onnistuu Taysin infektiolääkäri Janne Laineen mukaan varsin hyvin. Tartunnan lähde oli tiedossa 77 prosentissa viime viikon tapauksista.

Viime viikon tartunnoista 50 prosenttia tapahtui Pirkanmaan ulkopuolella, 48 prosenttia Pirkanmaan alueella ja 2 prosenttia tartunnoista oli peräisin ulkomailta.

 

 

Lue myös:

Maskin poimut alaspäin ja nenä maskin sisään – Lempääläiset hygienia- ja puhtausalan ammattilaiset kertaavat, kuinka kasvomaskia käytetään oikeaoppisesti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?