Tampereella kuohuu ja rikoskonstaapeli Karhua tarvitaan taas – Lempääläiseltä esikoisdekkarivoittaja Pekka Hyytiltä on ilmestynyt uusi teos

Lempääläinen insinööri Pekka Hyyti voitti Suomen parhaan esikoisdekkarin tittelin viime vuoden teoksellaan Tummat pilvet eilisen.

Lempääläiseltä Pekka Hyytiltä on ilmestynyt uutuusteos. Parhaan esikoisdekkarin tittelin napannut Pekka Hyyti tuo jälleen tiskiin historiallisen Tampereen ja sen murhaavan luonteen.
Historiallinen jännitysromaani Ruumiinpuntari vie lukijansa Tampereelle vuoden 1930 kesään poliittisten kuohuntojen ja inhimillisten tragedioiden keskelle. Koko Suomi kohisee, kun eduskunnan perustuslakivaliokunnan kokousta häiritsee joukko Lapuan liikkeen kannattajia kaapaten kaksi kansanedustajaa mukaansa.
Hyytin aiemmista teoksista tutut sympaattinen rikoskonstaapeli Karhu ja hänen itsepäinen kihlattunsa toimittaja Ina Djurling kulkevat tutkimuksissaan niin yhteisiä kuin omia polkujaan.
Pekka Hyyti (s.1959) on lempääläinen insinööri. Leipätyönään hän työskentelee ilmailun parissa. Vapaa-aikaan kuuluu avantouinnin lisäksi kolme ällää; laskettelu, lenkkeily ja lukeminen.
Hyytin esikoisteos Tummat pilvet eilisen palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari 2020 -kunniakirjalla parhaana vuonna 2019 julkaistuna esikoisdekkarina. Sitä seurasi keväällä 2020 julkaistu Musta talvi.

Lue myös:

Kun konstaapelin kamelinselkä katkeaa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?