Älä rajaa mahdollisuuksiasi, valitse tulevaisuus – Ylöjärven lukio!

Kiinnostu ja hae yleislinjallemme tai yrittäjyyslinjallemme!

Vahva me-henki, korkeatasoinen opetus sekä moderni oppimisympäristö ovat asioita, joita Ylöjärven lukioon tulevat arvostavat. Yrittäjyyslukio saa erityistä kiitosta käytännönläheisyydestään. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Ylöjärven lukio toimii Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa. Koulumme nykyaikaiset ja viihtyisät tilat mahdollistavat monipuoliset ja tehokkaat opiskelutavat.

Lukiomme tarjoaa laadukasta opetusta monipuolisin opetusmenetelmin. Olemme edelläkävijöitä tiimioppimisen ja tietotekniikan hyödyntämisessä lukio-opinnoissa. Kansainvälisyystoimintamme on vilkasta ja koulumme Yrittäjyyslinja tuo ainutlaatuista lisämaustetta lukio-opintoihin.

Toisista välittäminen, huolenpito ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä ja juuri ne tekevät oppimisympäristöstämme valoisan. Mitä paremmin koulussa viihdyt, sitä paremmin jaksat opiskella!

Tutustu tarkemmin verkossa: ylojarvenlukio.fi

Yläkoulun päättäjä,hae kevään 2021 yhteishaussa yrittäjyyslukioon Ylöjärvelle!

Sinulla nykyinen 9.-luokkalainen on käynnissä mielenkiintoinen ja tärkeä vuosi. Päätät peruskoulun ja tavoittelet hyviä arvosanoja, jotta pääset haluamaasi toisen asteen oppilaitokseen. Lisäksi teet päätöksen jatko-opintopaikastasi.

Yhteinen hakuaika on 23.2.-23.3.2021.

Ylöjärven lukio tunnetaan hyvähenkisenä ja opetuksellisesti edistyksellisenä oppilaitoksena, jossa opiskelijalle annetaan mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin opinnoissaan. Yksilöllisyys toteutuu niin kurssivalintojen kuin opiskelumenetelmienkin moninaisuutena.
Opiskelija on kaiken toimintamme keskiössä!

Erityisiä vahvuuksiamme ovat muun muassa:
• monipuoliset sekä opiskelijan yksilölliset lähtökohdat huomioivat opetusmenetelmät: yksilöllinen oppiminen, tiimioppiminen sekä tietotekniikan käyttö opinnoissa
• laaja kurssivalikoima (runsaasti koulukohtaisia kursseja sekä kokonaiset kertauskurssit kirjoitettavissa aineissa)
• nykyaikaiset ja viihtyisät opiskelutilat
• hyvä yhteishenki opiskelijoiden ja opettajien kesken
• vaihtoehtona valita erityislinja, jossa syvennytään yrittäjyyteen ja opiskellaan tekemällä yhteistyötä liike-elämän toimijoiden kanssa
• monipuolinen kansainvälinen toiminta
• opiskelijoiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ohjauksessa, opetuksessa ja opiskeluhuollossa
• opiskelijakunnan aktiivinen toiminta ja vahvat vaikutusmahdollisuudet
• koulun tarjoama kannettava tietokone edullista omavastuuta vastaan
Valitessasi Ylöjärven lukion toisen asteen jatko-opintopaikaksesi, takaamme koko henkilökuntamme voimin, että viihdyt meillä ja että pystymme tarjoamaan sinulle monipuolisia haasteita itsesi kehittämisessä!

JARKKO TUOMENNORO
Rehtori

 

”Ylöjärven lukiossa saa olla oma itsensä”

Kaikki neljä antavat vahvan suosituksensa nyky-yhdeksäsluokkalaisille, jotta he rohkeasti hakisivat Ylöjärven lukioon, jossa opiskelijasta pidetään kaikella tavalla hyvää huolta. Siiri Eronen (vas.), Elli Koskenniemi, Julius Jokinen sekä Anni Mikkonen sanovat, että opiskelu maistuu hyvältä. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Ylöjärveläinen Elli Koskenniemi opiskelee Ylöjärven lukion yleislinjalla ensimmäisellä vuosikurssilla. Hänen tulevaisuuden suunnitelmissaan on kouluttautua matematiikan, fysiikan sekä kemian opettajaksi ja valmistuttuaan työskennellä jossakin yläkoulussa tai lukiossa.

– Tykkään matematiikasta. Se tarjoaa mielenkiintoisen maailman. Haluan innostaa muitakin matemaattisten pohdiskelujen äärelle, hän kuvaa kiinnostuksensa kohdetta.
Jo ensimmäisten lukiokuukausien kokemukset ovat vakuuttaneet Koskenniemelle, että Ylöjärven lukiossa on pätevät opettajat. Hän on tunnistanut myös vahvan ja kannustavan me-hengen, joka opinahjossa vallitsee.

– Se, että nuori saa olla oma itsensä, merkitsee minulle paljon. Täällä on henkisesti ja fyysisesti tilaa hengittää ja elää, hän kiittää.

Koskenniemi kävi yläkoulunsa Tesomalla, koska siellä on liikuntapainotteinen luokka. Lukiotaan valitessaan hän turvautui tietoisesti yleislinjaan, koska hän pitää vahvuuksiaan harmonisina eri oppiaineisiin nähden. Mietintämyssyssä olivat tamperelaiset Tampereen lyseon lukio ja Tampereen klassillinen lukio.

– Tutustumiskäynti Ylöjärven lukioon sai minut tarkistamaan suunnitelmiani. Laadukas opetus, uudet ja viihtyisät tilat sekä helppo saavutettavuus vetivät pisimmän korren, hän iloitsee.
Koskenniemi antaa vahvan suosituksen lukiotaan pohdiskeleville.

MAAKUNNAN MATTI

 

Puusormuksia joulumarkkinoille

Ylöjärven yrittäjyyslukion toisella vuosikurssilla opiskeleva Julius Jokinen elää kolmen kaverinsa kanssa suuren odotuksen aikaa. Nelikko on perustanut Soima Ny -nimisen yrityksen, jonka turvin nuorukaiset valmistavat ideoimiaan ja suunnittelemiaan puisia sormuksia lähestyville joulumarkkinoille.

– Verstaamme toimii yhden osakkaamme kotona autotallissa. Tuotantoa varten tarvitsimme hiomapaperia ja sorvin sekä puuviilua. Tuotanto on hyvässä vauhdissa, Jokinen sanoo.
Jokisen mukaan yrityksen perustaminen ja markkinointitutkimuksen tekeminen ovat olleet antoisia vaiheita. Seuraavana haasteena on tuotteen onnistunut lanseeraaminen ja markkinoiden saavuttaminen.

– Yllätyimme myönteisesti, miten aktiivisesti esimerkiksi Ylöpölinä-ryhmän jäsenet ovat vastailleet kysymyksiimme. Uskommekin, että erityisesti naiset ovat halukkaita hankkimaan ekolokisia sormuksiamme, hän miettii.

Jokinen on erittäin tyytyväinen valintaansa siirtyä Kauraslammen koulusta oman paikkakunnan lukioon.

– Yrittäjyyslukio on minun juttuni!

Jokinen arvostaa koko lukioyhteisön myönteistä ilmapiiriä, mutta hänen mielestään yrittäjyyslinjalla vallitsee erityisen kannustava tunnelma.

– Me opiskelemme täällä käytäntöpainotteisesti. Työtä on, mutta se palkitsee!

MAAKUNNAN MATTI

 

Kangaskasseja kierrätysmateriaaleista

Siiri Eronen ja Anni Mikkonen sekä heidän kaksi yhtiökaveriaan ovat perustaneet firman, joka ideoi, suunnittelee ja valmistaa kierrätyskankaista muodikkaita laukkuja. Yrittäjyyslinjalla pääsee tosi toimiin yrityksen perustamisesta lähtien.

Yrityskärpänen on jo puraissut Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan toisella vuosikurssilla opiskelevia Siiri Erosta ja Anni Mikkosta. Kaksikko ja heidän pari kaveriaan ovat perustaneet Kantti Ny:n, joka valmistaa suomalaisena käsityönä kierrätysmateriaaleista kangaskasseja.

Eronen ja Mikkonen ihastelevat, miten yrityksestä on tullut varsin nopeasti toimintakykyinen. He nauttivat tekemisestä ja syntyvästä jäljestä.

– Ihmiset ovat ottaneet meidät kiitettävästi vastaan. Kun etsimme Facebookissa joutilaita kankaita, kansan käsi osoitti karttuvuutensa. Materiaalivarastomme on varsin laaja, joten ommeltavaa riittää, he iloitsevat.

Eronen ja Mikkonen korostavat, että heidän ideoimansa ja suunnittelemansa kangaskassi on luotu kestämään ja pitämään omistajansa tavarat tallessa. Kassin erikoisuuksina ovat taskut sekä avainrenkaat.

– Toteutamme eri vuodenajoille omat mallistonsa. Tulevaisuus suorastaan houkuttaa tekemään, he innostuvat.

Siiri Eronen sanoo kasvaneensa yrittäjyyteen jo kodissaan. Hän pitää hyvin suurena todennäköisyytenä, että hän heittäytyy aikanaan opiskelujensa jälkeen yrittäjäksi.

Kajaanista lähtöisin oleva ja Ylöjärvelle hyvin juurtunut Anni Mikkonen arvostaa sitä, että yrittäjyyslinjalla saa vapaasti toteuttaa itseään. Hänen mielestään lukion modernit tilat ovat kannustavat.

– Voimme välillä pelata pingistä. Satsaukset viihtyisyyteen ruokkivat opiskelumotivaatiota. Ylöjärven kaupunki ei ole turhaan satsannut puitteisiin, Mikkonen kiittelee.

Siiri Eronen juoksee Ylöjärven yrittäjyyslukiota Suomen kartalle. Hän toimii tuutorina, joka käy puhumassa esimerkiksi yläkouluissa oman opinahjonsa puolesta. Tehtävä on mieleinen.
Anni Mikkonen ahkeroi opintojensa ohessa lukion opiskelijakunnan hallituksessa.

– Lukiomme on kyllä aika fresh, he kiteyttävät.

MAAKUNNAN MATTI

 

Kiinnostuithan meistä?

Jos Sinulla on kysyttävää, ota reippaasti yhteyttä meihin:

Kaisa Remula, yrittäjyyslinjan koordinaattori, 044 486 0789
Miia Bergman, apulaisrehtori, 050 554 2848
Jenni Kiiskinen, 044 486 0791
Raisa Rautionmaa, 044 486 0790

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?