Uusi koronatartunta Lempäälässä – Pirkanmaalla eniten tartuntoja perhepiirissä, useita tartuntoja myös työpaikoilta

Lempäälässä on vahvistettu yksi uusi koronatapaus, selviää Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä koronakartasta.

Varmistettuja koronatapauksia on nyt 23. Syksyn ajalta on tullut ilmi 16 tartuntaa.

 

Viime viikolla Pirkanmaalta löytyi 90 uutta koronatartuntaa. Tasan yksi prosentti testatuista oli viime viikon aikana positiivisia. Näytteitä tutkittiin Fimlabissa yli tuhat vähemmän kuin edellisillä viikoilla.

– Pirkanmaalla oli viime viikolla selvästi nähtävissä, että oireita oli podettu jo vähän pidempään ja altistuneistakin löytyi oireisia henkilöitä. Onnistuneen tartunnanjäljityksen kannalta nopea testiin meno on ensiarvoisen tärkeää, kertoo Taysin infektioyksikön osastonylilääkäri Jaana Syrjänen.

Syrjänen kehottaakin ihmisiä hakeutumaan testiin jo lievien flunssaoireiden ilmaantuessa.

 

77 prosentissa Pirkanmaan tapauksista tartunnan lähde saatiin selville. Suurin osa tartunnoista oli peräisin perhepiiristä, kaikkiaan 38 tapausta. Työpaikoilta tuli 14 tartuntaa kuudesta eri työpaikasta. Viikolla 44 altistumisia todettiin Pirkanmaalla kuudessa eri päiväkodissa ja neljässä eri koulussa. Ulkomailta tuli viime viikolla kuusi tartuntaa.

28 prosenttia sairastuneista oli jo edeltävästi karanteenissa. Viime viikon lopulla karanteenissa oli Pirkanmaalla 1 300 henkilöä.

 

Lue myös:

Koronatartuntojen määrä nousi Lempäälässä yhdellä – ”Jos lieviäkin oireita tulee, kannattaa heti hakeutua koronatestiin”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?