Lempäälän kukkapellot saivat kunniamaininnan Vuoden maisemateko -kilpailussa

Pelloille kylvettiin maisemakukkaseosta, joka sisälsi ainakin kruunupäivänkakkaraa, kesälemmikkiä, maloppia, ruiskaunokkia, öljypellavaa, kesämalvikkia, pioniunikkoa, silkkiunikkoa, opiumunikkoa ja hunajakukkaa. Kuva: Lempäälän kunta

Lempäälän maisemakukkapellot ovat saaneet kunniamaininnan Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko -kilpailussa. Kunta perusti viime keväänä useiden hehtaarien laajuisia maisemakukkapeltoja.

Kilpailuraati halusi palkita Lempäälän kunniamaininnalla erityisesti kotimaisen niittysiemenen käytöstä sekä hyvästä ympäristöviestinnästä ja ympäristökasvatuksellisesta ja osallistavasta otteesta.

Syyskuun lopussa päättyneeseen kilpailuun ilmoitettiin 35 niittykohdetta Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan maakuntien alueilta. Koko Suomen alueelta ehdokkaita kertyi 107.

Ehdokkaat arvioitiin kahdeksasta asiantuntijajäsenestä kootun palkintoraadin voimin. Ehdokkaiden joukossa oli pieniä pihaniittyjä, rantaniittyjä, talkoovoimin hoidettuja perinnebiotooppeja, arvokkaita kulttuuriympäristöjä, tienpientareita, uusniittyjä, kaupunkikohteita, pellosta niityksi hoidon avulla muuntuneita kohteita ja sukujen perintömaita.

Pirkanmaan Vuoden maisemateoksi valittiin Tuomarlan hakamaat Valkeakoskelta.

Valtakunnallinen Vuoden maisemateko 2020 ratkeaa myöhemmin marraskuussa.

 

Lue myös:

Pörriäisille suristettavaa – Lempäälän kunnalle ensi kesäksi kaksi yksivuotista ja kuusi monivuotista niittykukka-aluetta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?