Päivystysapu 116117 aloittaa tammikuussa – Pirkanmaalaiset soittavat uuteen päivystysnumeroon silloin, kun oma terveysasema on kiinni

Päivystysapu auttaa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä, mutta eivät varsinaisia hätätilanteita.

Pirkanmaalla aloittaa tammikuussa 2021 toimintansa päivystysavun ympärivuorokautinen palvelunumero 116117. Kaikki pirkanmaalaiset soittavat sen jälkeen yhteen päivystysnumeroon silloin, kun oma terveysasema on kiinni. Numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Sieltä saa apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysapu auttaa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä, mutta eivät varsinaisia hätätilanteita. Hätätilanteessa soitetaan hätänumeroon 112.

Maksuttomaan 116117 numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä. Jos asiakkaalla on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Pirkanmaan päivystysavun puhelinnumero 116117 palvelee 1.1.2021 lähtien joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Jatkossa kaikkiin Taysin päivystyspisteisiin aikovat soittavat numeroon 116117.

Päivystysavun käyttöönoton jälkeen lopetetaan Taysin lasten päivystyksen nykyinen neuvontanumero 03 311 63345.

 

Päivystysapu 116 117 on sosiaali- ja terveysministeriön linjaama toimintamalli, joka palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla Suomea. Puhelu ohjautuu eri sairaanhoitopiirien päivystysapunumeroihin soittajan sijainnin mukaan.

Puhelun alussa pirkanmaalainen soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta. Lempäälän ja Vesilahden kuntien asukkaat valitsevat palvelun tuottajaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Niitä henkilöitä, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta, palvellaan joko tekstiviestillä tai chatissa. HUSin järjestämä tekstipalvelu tuottaa päivystysapua chat-palveluna verkossa koko Suomen alueelle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?