Asuntomessut – hyötyä kunnalle vai pelkästään rahanmenoa

Mennneen kesän asuntomessut Tuusulassa menivät monelta sivu suun  koronaepidemian vuoksi. Messutaloja esitellään netissä, ja maanantaina alkoi myös tv:ssä ohjelma, jossa piipahdetaan kurkkimassa messujen antia.

Ensi vuonna messut pitäisi järjestää Lohjalla, 2022 Naantalissa ja 2023 Loviisassa ja 2024 Keravalla.

Myös Lempäälään on aikanaan kaavailtu asuntomessuja.  Messut tulivatkin melkein Lempäälään, kun 2012 asuntomessut pidettiin Tampereen Vuokreksessa.

Joku saattaa muistaa myös Valkeakoskella järjestetyt messut 2009.

Jos Lempäälässä järjestettäisiin asuntomessut, luonteva kohde nyt olisi Saikan alue. Messuille olisi helppo tulla ja vierestä Ideaparkista messuväki saisi kaiken tarvitsemansa.

Lohjan, Naantalin ja Loviisan messujen talot sijaitsevat hulppeissa järvi- ja merimaisemissa, ja sellaisia löytyisi myös Lempäälästä.

Lempäälässä on menossa sellainen rakennusbuumi, ettei messuille ole tarvetta.  Tampereentien varsi näyttää Kuljun tienoilla melkein joka kerta ohiajaessa hieman erinäköiseltä, kun taloja nousee tuhka tiheään – Keskustasta puhumattakaan.

Vesilahdesta löytyisi useampikin maisemakohde näyttävien messutalojen rakentamiseen. Vesilahdelle messut olisivat jättipotti, mutta niin ne olisivat myös menojen osalta.  Asuntomessut on melkoinen rahaimuri.

Pelkästään järjestelyihin uppoaan miljoona jos toinenkin. Esimerkiksi Loviisassa kaavoitus-, infranrakentamis- ja muut messukulut ovat noin 13,6 miljoonaa euroa.  Toteutuma lienee yli 20 miljoonaa euroa.

Messut tuo hetkeksi kunnan valtakunnallisen huomion valokeilaan, mutta pian se kaikki unohtuu.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?