Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat: Maskit käyttöön toisen asteen oppilaitoksissa ja työpaikoilla, yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus 10:een

Lempäälässä on todettu uusia koronavirustartuntoja, selviää Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä koronakartasta.

Tartuntoja on nyt todettu yhteensä 40 kevään ja syksyn ajalta. Valtaosa, 32 tapausta, on syksyn ajalta.

Uusia tartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla yhteensä 130. Niistä 90 tartunnan lähde tiedetään. Tartunnan lähde jäi joka noin kolmannessa eli 40:ssä tapauksessa tuntemattomaksi.

Viime viikon tapauksista 35 tuli perhepiiristä samasta taloudesta. Sukulaisten tapaamisesta oli peräisin 16 tapausta. Työpaikoilla todettiin 12 tartuntaa seitsemässä eri työpaikassa. Ystävien tapaamisessa tuli kahdeksan tartuntaa ja yhdestä ravintolasta kuusi tartuntaa. Ammatillisesta oppilaitoksesta oli peräisin kaksi tartuntaa. Viisi tartuntaa tuli ulkomailta.

 

Pirkanmaa on koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Jottei tautitilanne pahenisi, Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee nyt yhä laajempaa maskien käyttöä 26. marraskuuta alkaen.

Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa. Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24.12. asti, mutta ovat muilta osin voimassa toistaiseksi.

 

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.–15.12. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan 10:een henkilöön 15.12. asti.

 

Lue myös:

Yli 200 altistunutta: koko Hakkarin koulu siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen – Nuoria pyydetään ensi viikon aikana välttämään tarpeettomia kontakteja ja pysymään poissa harrastuksista

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?