Lisää koronatartuntoja Vesilahdessa, tartunnanlähteet ovat pääasiassa selvillä – Alueelliset varotoimet tuovat muutoksia kunnan palveluihin

Vesilahden kunnan henkilöstö on ohjeistettu käyttämään kasvomaskeja. Maskin käyttöä suositellaan yleisesti toisten suojaamiseksi.

Vesilahdessa on todettu lisää koronatartuntoja. Kun alkuviikosta varmistettuja tartuntoja oli kuusi, eilen torstaina niitä kirjattiin kaksi lisää, selviää THL:n koronakartasta. Pandemian aikana tapauksia on Vesilahdessa ollut yhteensä kahdeksan.

Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaavan lääkäri Jaakko Kivijärven mukaan tapaukset ovat ilmenneet viimeisen viikon sisään.

– Tartunnanlähteet ovat pääasiassa selvillä ja myös altistuneet on saatu tavoitettua sujuvasti. Myös Vesilahden tapaukset heijastelevat luultavimmin yleisesti koko Pirkanmaalla kiihtynyttä epidemiatilannetta, joten on tärkeää muistaa, että myös toistaiseksi epidemian suhteen rauhallisessa tilanteessa säilyneissä kunnissa tulee huomioida alueelliset varotoimet epidemian leviämisen hillitsemiseksi.

– Eli, jos julkisella paikalla ei voida varmistua turvavälien säilymisestä, on suositeltavaa käyttää suu-nenäsuojusta, hän toteaa.

– Lisäksi tietysti on ensiarvoisen tärkeää muistaa, ettei oireisena tule lähteä töihin, kouluun tai harrastuksiin, vaan on aihetta jäädä kotiin lepäämään ja ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan tilanteen arvioimiseksi ja jatkotoimintaohjeiden saamiseksi, Kivijärvi painottaa.

 

Alkuviikosta Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi suosituksen yhä laajempaan maskien käyttöön. Se on voimassa kaikessa asioinnissa ja lähikohtaamisissa, myös kaupoissa.

Suositus koskee kuntalaisia ja kunnan henkilöstöä. Vesilahden kunnan henkilöstöä on ohjeistettu käyttämään kasvomaskeja kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, muun muassa varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

– Maskien käyttö aloitetaan heti kun kasvomaskeja on riittävästi koko henkilökunnan tarpeisiin. Tavoitteena on, että maskit ovat käytössä 1. joulukuuta mennessä koko henkilöstöllä. Henkilöstö käyttää ensisijaisesti kasvomaskeja, mutta myös visiirien käyttö on mahdollista, kunta tiedottaa.

Vesilahti jakaa vähävaraisille kuntalaisille ilmaiseksi kasvomaskeja. Niitä jaetaan tiistaisin ja torstaisin klo 9.30–10.30 vanhalta paloasemalta osoitteessa Rautialantie 209 ja satunnaisesti muista toimipisteistä.

 

Vesilahden kunta suosittelee, että kunnassa ei järjestettäisi yli kymmenen hengen tapahtumia marras-joulukuun aikana. Suositus koskee kaikkia sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Kunta ei luovuta tiloja yli kymmenen hengen tilaisuuksiin 26.11. alkaen, eikä kunta järjestetä yli kymmenen hengen tapahtumia 26.11.–31.12. välisenä aikana. Tästä poikkeuksena on lapsille ja alle 20-vuotialle nuorille järjestettävä harrastustoiminta.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään kunnan tiloissa 26.11.–15.12. väliseksi ajaksi, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

 

Kunnan kuntosali suljetaan 26.11.–15.12. väliseksi ajaksi ennaltaehkäisevänä toimena. Kuntosalin käyttöä ei rajoiteta niiltä nuorilta urheilijoilla, joille on myönnetty kuntosalin maksuton käyttöoikeus. Kuntosalin käyttökatko ja peruuntuneet salivuorot hyvitetään asiakkaille.

Kunnan vuokraamien tilojen osalta noudatetaan voimassaolevia henkilömäärärajoituksia.

 

Lue myös:

Maskin poimut alaspäin ja nenä maskin sisään – Lempääläiset hygienia- ja puhtausalan ammattilaiset kertaavat, kuinka kasvomaskia käytetään oikeaoppisesti

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?