Koronatartuntoja taas roimasti lisää Lempäälässä – ”Toivottavasti tilanne rajoitustoimien myötä rauhoittuu”

 

Tautitapauksia on ollut Lempäälässä kevään ja syksyn aikana yhteensä 78 kappaletta.

Koronatartuntojen määrä on jälleen noussut Lempäälässä. Tiistaina 1. joulukuuta THL:n koronakarttaan kirjattiin 12 uutta tapausta, ja torstaihin mennessä tartuntoja oli tullut viisi lisää. Tautitapauksia on kevään ja syksyn aikana ollut yhteensä 78 kappaletta.

Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen kertoo, että kyse on muutamista selkeistä tartuntaketjuista.

– Monet ovat olleet jo karanteenissa, kun oireita on ilmennyt, hän toteaa.

– Tilanne on tartuntojen jäljitettävyyden kannalta hyvä. Tiedämme yli 70:ssä prosentissa tapauksista, mihin tartuntaketjuun ne kuuluvat. Näyttäisi siltä, että jatkotartunnat ovat jäämässä vähäisiksi. Olemme toivottavasti menossa parempaan suuntaan, Suuronen toteaa.

 

Lempäälän hyvinvointilautakunta on päättänyt alueellisen pandemiaryhmän suosituksesta sulkea muun muassa sisäliikuntatilat, yleiset saunat ja nuorisotilat. Toimilla pyritään rajaamaan ylimääräisiä ihmiskontakteja.

– Toivottavasti tilanne rajoitustoimien myötä rauhoittuu. Kun ihminen on lähellä ihmistä, niin siinä on riski altistua. Tilanne edellyttää edelleen kuntalaisilta tarkkaavaisuutta, Suuronen sanoo.

 

Viime viikolla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä 215 tartuntaa. Tartunnan lähde oli selvillä 166:lla sairastuneella eli 77 prosentilla. Selvittämättä jäi 42:n henkilön tartunnan lähde. Yhä enemmän tartuntoja on ikäluokissa 50–69 -vuotiaat. Näissä ikäluokissa on keskimäärin jo monia riskitekijöitä, jotka voivat johtaa sairaalahoitoa vaativaan taudinkuvaan.

Viime viikon aikana eniten tartuntoja tuli kotona perheen kesken, yhteensä 66 tartuntaa. Työpaikoilta tuli 29 tapausta 21:ltä eri työpaikalta, kouluista tuli 11 sairastunutta, ja niistä lähes kaikki aikuisilta. Sukulaisen ja ystävän tapaamisesta tuli 17 tartuntaa, baareista kahdeksan ja vapaa-ajan harrastuksista kahdeksan. Yksityisistä juhlista tuli viisi tapausta ja ulkomailta kuusi tapausta.

 

Lue myös:

Lempäälän koronatilanne synkkenee: kahden viikon aikana 26 uutta tapausta –”Käyttäkää nyt, hyvät ihmiset, niitä maskeja”

Maskin poimut alaspäin ja nenä maskin sisään – Lempääläiset hygienia- ja puhtausalan ammattilaiset kertaavat, kuinka kasvomaskia käytetään oikeaoppisesti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?