Nuorisotilat ja sisäliikuntatilat suljetaan, Pirkan opiston kurssit keskeytetään – Lempäälä ja Vesilahti sulkevat tilojaan koronanyrkin suosituksesta

Nuorisotilat suljetaan 2.–21.12. väliseksi ajaksi. Kuva: LVS:n arkisto

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli nk. koronanyrkki antoi sunnuntaina 29. marraskuuta Pirkanmaan alueelle suosituksia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviäminen. Tartuntamäärät ovat viime viikkoina kasvaneet myös Lempäälässä ja Vesilahdessa.

Lempäälän ja Vesilahden kunnat sulkevat tilojaan osana rajoitustoimia.

 

Lempäälän nuorisotilat, yleiset saunat sekä kunnan omistamat tai hallinnoimat julkiset juhla- ja kokoontumistilat suljetaan ajalle 2.–21.12.

Myös Lempäälän kunnan sisäliikuntatilat on päätetty sulkea. Kuitenkin kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen pe­rus­tu­val­le ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apu­ra­ha­ur­hei­li­joil­le.

 

Vesilahden kunnan sisäliikuntatilat ja kuntosali suljetaan 2.12.–6.1. väliseksi ajaksi. Rajoitukset koskevat myös lasten- ja nuorten harrastustoimintaa.

Vesilahdessa nuorisotila suljetaan ajalle 2.12.–6.1. väliseksi. Nuorisotyöntekijät ovat kuitenkin tavoitettavissa ja tekevät yhteistyötä koulun kanssa myös nuorisotilan sulkuaikana.

Vesilahden kirjastopalvelut ovat käytössä rajoitetusti vain lainaustoimintaa varten 2.12.–21.12. Muu oleskelu kirjaston tiloissa on kielletty. Kirjastossa asioidessa käytetään kasvomaskia ja kirjaston asiakkaita ohjeistetaan desinfioimaan käsiä esim. yhteiskäyttökoneita käytettäessä ja ylläpitämään hyviä turvavälejä. Kirjastossa voi asioida kerrallaan kymmenen henkilöä.

Vesilahden kunta suosittelee, että kunnassa ei järjestettäisi yli kymmenen hengen tapahtumia marras-joulukuun aikana. Suositus koskee kaikkia sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Vesilahden kunnan tiloissa ei järjestetä yli kymmenen hengen tapahtumia 26.11.–6.1.

 

Myös Pirkan opisto siirtyy rajoitustoimiin 2. joulukuuta alkaen. Pirkan opiston kansalaisopiston kurssit keskeytetään 21.12. asti.

Taiteen perusopetuksen eli taidekoulujen opetus muunnetaan etäopetukseksi 2.–21.12. väliseksi ajaksi.

Pirkan opiston kevätlukukauden 2021 opetus käynnistyy loppiaisen jälkeen normaalisti, mikäli alueellisesti tai kuntakohtaisesti ei tule uusia rajoituksia.

 

Koronanyrkki suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen maakuntiin, kuten Uudellemaalle.

 

Lue myös:

Lempäälän koronatilanne synkkenee: kahden viikon aikana 26 uutta tapausta –”Käyttäkää nyt, hyvät ihmiset, niitä maskeja”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?