Suomen hienoin kuntakeskus

Lempäälään on valmistunut Suomen hienoin kuntakeskus.

Ensi vuoden alussa avautuva Lempäälä-talo on upea kokonaisuus. Erinäköiset ja korkuiset rakennukset muodostavat polveilevan maiseman kanssa ainutlaatuisen kiinnostavan kokonaisuuden.

Valkeakosken suunnasta saapuva hieraisee silmiään nähdessä Lempäälä-talon ja sen edustalla olevan torin ja Erik Edner -puiston.

Reilu viikko sitten avatun Erik Edner -puiston suunnittelijat ovat ammentaneet puistoon ideoita niin Lempäälän kirkosta, Museoraitilta kuin koskista.

Puisto on eloisan ja viihtyisän näköinen. Pirtsakkaa ilmettä ja kiinnostavuutta lisäävät tunnettujen kuvanveistäjien tekemät, ilmeikkäät teokset, jotka ruokkivat katsojan mielikuvitusta.

Erik Edner -puiston puut ja kasvit on valittu niin, että muutaman vuoden kuluttua alue näyttää rehevältä ja puistoon muodostuu varjoisia, auringolta suojassa olevia paikkoja.

Lempäälässä ei ole ollut kuntalaisille kunnollista kokoontumispaikkaa. Kirkonmäki on parkkipaikka ja Myllyranta tapahtumapuisto. Kokoontumispaikan ja torin puuttuessa kuntalaiset ovat kokoontuneet K-Marketin parkkipaikalle.

Nyt käytössä on puisto ja tori, missä kaikenikäisten on mukava kokoontua. Välillä voi mennä poikkeamaan kirjastoon tai piipahtaa Lempäälä-talon ruokapaikassa. Telkäntaipaleen sillalta voi tähystellä, onko junaliikenne aikataulussa.

Toivottavasti myös nauhataajaman pohjoispäässä asuvat löytävät viihtyisän kuntakeskuksen.

 

Vesilahdessa ansiokkaasti toimineita henkilöitä tavataan kutsua legendoiksi. Nyt on syntynyt uusi nimeämiskäytäntö kuntalaisten suosikeille.

Ensin kirkkoherra Harri Henttisestä tuli KirkkoHarri. Nyt ikäihmisten parissa muun muassa digiopetusta antanut ja organisoinut Riitta Vatanen on saanut lisänimen SenioRiitta.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?