Koronatartunnat lähtivät uuteen nousuun: 9 uutta tapausta Lempäälässä – Vesilahdessa yksi uusi tartunta

Muutaman nollapäivän jälkeen koronatartunnat lähtivät Lempäälässä nousuun.

Lempäälän koronatartuntojen määrä on noussut 9:llä tapauksella. Uusia tartuntoja kirjattiin torstaina 10. joulukuuta THL:n koronakarttaan muutaman nollapäivän jälkeen.

– Tämä kertoo taudin luonteesta. Ei parane tuudittautua ajatukseen, että tauti olisi menossa ohi, vaikka nollapäiviä olisikin. Tarkkuutta vaaditaan jokaiselta kuntalaiselta edelleen, Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen sanoo.

Keskiviikkoiltana todettiin positiivinen koronatartunta Moision koululla. Sen johdosta yksi luokallinen Moision koulun oppilaita asetettiin karanteeniin. Myös Siskonlinnan päiväkodin yksi ryhmä asetettiin karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi.

Tartuntaketjut on selvitetty ja mahdolliset altistuneet on kartoitettu. Koronavirukselle mahdollisesti altistuneihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti ja heidät on asetettu karanteeniin 10.–13. joulukuuta väliseksi ajaksi.

– Toivomme, ettei jatkotartuntoja tulisi. Oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua heti testiin, oli oirehtija minkä ikäinen hyvänsä, Suuronen painottaa.

 

Varmistettuja koronatapauksia on ollut Lempäälässä pandemian aikana 95.

Myös Vesilahdesta kirjattiin torstaina yksi uusi tartunta. Tapauksia on pandemian aikana ollut yhteensä 10.

 

Lue myös:

Onko koronatartuntojen kasvu taittumassa Lempäälässä? – Tartuntataudeista vastaava lääkäri toiveikkaana: ”Näyttää hieman siltä, että tartuntaketjut olisivat sammumassa”

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?