Koronanyrkki: ”Tarpeetonta matkustamista ja isoja sukulaistapaamisia tulisi joulun aikaan välttää” – Nykyiset koronasuositukset voimassa 10.1. asti

Muutaman nollapäivän jälkeen koronatartunnat lähtivät Lempäälässä jälleen nousuun.

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa. Lempäälässä varmistettuja koronatapauksia on pandemian ajalta 105  ja Vesilahdessa 11.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistain 15. joulukuuta kokouksessaan jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia suosituksia 10. tammikuuta asti.

Suositusten mukaan esimerkiksi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, jolleivät turvavälit toteudu. Myös nuorisotilat, julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat sekä yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 10.1. asti.

– Tarpeetonta matkustamista ja isoja sukulaistapaamisia tulisi joulun aikaan välttää. Esimerkiksi Lapin matkailukeskuksista palatessa kannattaa ottaa tartuntariski huomioon palatessa töihin, kouluun tai harrastuksiin, toteaa Pirkanmaan ”koronanyrkin” puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 187 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin hyvin selvittämään tartunnan lähteitä, sillä 79 prosentissa tapauksista tiedetään tartunnan lähde.

Viime viikolla tartunnan sai oman perheen sisältä 58 henkilöä. Hoivayksiköstä tuli tartunta 29 henkilölle, näistä 25 oli Rauhaniemen sairaalan potilasta ja neljä omaista. Työpaikaltaan tartunnan sai 11, joista Rauhaniemen sairaalasta tartunnan sai yhteensä viisi työntekijää.

Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 20 tapausta ja yksityisistä juhlista kuusi tapausta. Ravintolasta tai baarista tuli kolme tartuntaa ja vapaa-ajan harrastuksista kaksi tartuntaa. Koulusta tai oppilaitoksesta tuli viisi tartuntaa kolmesta eri yläkoulusta.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla viisi tartuntaa myös ulkomailta. Lisäksi todettiin yhdeksän tartuntaa yksittäisistä tunnetuista lähteistä.

 

Lue myös:

Lempäälän koulujen vuosiluokat 5–9 ja Lempäälän lukio siirtyvät etäopetukseen – Lempäälä on Pirkanmaan koronatautitilastoissa toisena

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?