Avi jatkaa 10 hengen kokoontumisrajoituksia 17. tammikuuta asti – Päätös koskee konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja

10 hengen kokoontumisrajoitus tulee voimaan kaikissa Länsi- ja Sisä-Suomen alueen sairaanhoitopiireissä.

Aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän kymmeneen henkilöön 22.12.–17.1. väliseksi ajaksi kaikissa Länsi- ja Sisä-Suomen alueen sairaanhoitopiireissä.

Kymmenen hengen rajoitus on Pirkanmaalla parhaillaankin voimassa, mutta sitä jatketaan tammikuun 17. päivään asti, ja sama rajoitus koskee nyt myös Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirejä.

Aluehallintovirasto perustelee rajoituksia välttämättöminä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi.

 

Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöin on pidettävä turvaetäisyydet toisiin ihmisiin, vältettävä fyysisiä kosketuksia sekä huolehdittava käsi- ja yskimishygieniasta.

Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

 

Lue myös:

Lempäälän koulujen vuosiluokat 5–9 ja Lempäälän lukio siirtyvät etäopetukseen – Lempäälä on Pirkanmaan koronatautitilastoissa toisena

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?