Lempäälän seurakunta Tampereen aluekeskusrekisteriin 2021

Lempäälän seurakunnan jäsenten virkatodistus- ja sukuselvitystodistusten tilausosoite on vuodenvaiheesta alkaen Tampereen aluekeskusrekisteri. Sähköisen asioinnin ja puhelinpalvelun rinnalla Lempäälän seurakuntatoimisto palvelee ja ohjaa kasvokkain. Aluerekisterin oma palvelupiste sijaitsee Tampereella Seurakuntien talossa. Kuvassa asiakaspalveluneuvoja Jarkko Ylänen.

Lempäälän ev.-lut. seurakunta liittyy Tampereen aluekeskusrekisteriin ensi vuoden alusta lähtien.

Aluekeskusrekisterissä hoidetaan keskitetysti kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito ja palvelut.

Tammikuun 1. päivästä alkaen seurakunnan jäseniä koskevat virkatodistukset, perunkirjoitusta varten tarvittavat sukuselvitykset ja sukututkimukset tilataan aluekeskusrekisteristä.

Se hoitaa myös avioliiton esteiden tutkinnan samoin kuin kirkkoon liittymisen ja eroamisen viranomaispuolen.

Aluekeskusrekisteri suosittelee sähköistä asiointia tai puhelinpalvelua. Sähköinen asiointi onnistuu vuoden alusta lähtien myös Lempäälän seurakunnan verkkosivujen kautta. Seurakunta neuvoo ja opastaa tilauksissa.

Rekisteri palvelee seurakuntaa huolehtimalla kirkollisten toimitusten, kuten kasteen, avioliiton, avioliiton siunaamisen ja konfirmaation rekisteröinnistä.

 

Uudistuksesta huolimatta asioiminen kasvokkain säilyy Lempäälässä. Tammikuun alussa nimensä kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi muuttavassa palvelupisteessä sovitaan entiseen tapaan kirkollisten toimitusten ajankohdat, perhejuhlien ja muistotilaisuuksien tilavaraukset sekä hauta-asiat.

Seurakuntatoimisto sijaitsee vielä tammikuun 2021 ajan Vanhassa pappilassa Rovastintie 3:ssa, mutta muuttaa helmikuun alussa Lempäälä-taloon osoitteeseen Manttaalitie 15, A1-porras.

 

Tampereen aluerekisteriin kuuluu tällä hetkellä Tampereen seurakunnat sekä 15 muuta seurakuntaa.

Ensi vuoden alusta mukaan liittyy kahdeksan uutta seurakuntaa, Lempäälän lisäksi Vesilahti, Akaa, Kangasala, Kihniö, Nokia, Riihimäki ja Sääksmäki. Sen jälkeen aluekeskusrekisteriin kuuluvissa seurakunnissa on yhteensä noin 386 000 jäsentä.

Vuoden 2022 alusta jokaisen seurakunnan on kuuluttava johonkin aluekeskusrekisteriin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?