Joulu ei ole kaikille lapsille mukava perhejuhla – Lasten ja nuorten puhelin sekä JouluManteli tarjoavat keskusteluapua joulunakin

Isoista tai pienistä asioista voi keskustella Lasten ja nuorten puhelimessa tai JouluMantelissa. Kuva: Pixabay

Monelle lapselle ja nuorelle joulu on yksinäistä tai levotonta aikaa, ja tarve turvallisen aikuisen läsnäololle korostuu. Koronavuosi on erityisesti tuonut haasteita lapsiperheisiin ja nuorille. Jouluna keskusteluapua tarjoaa niin Lasten ja nuorten puhelin kuin JouluManteli.

Monissa perheissä kriisit ja pahimmat huolet kulminoituvat usein vasta aattoiltana tai jouluaaton jälkeen pitkien pyhien aikana.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös koulujen joululoman aikana. Puhelin ja chat ovat avoinna  jouluaaton lisäksi kaikkina pyhäpäivinä kello 14–17.

Palveluun voi ottaa yhtyettä nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta. MLL:n kouluttamat päivystäjät keskustelevat jokaisen soittajan kanssa niin pitkään kuin tämä haluaa. Puhelinnumero on 116 111 ja chat löytyy tämän linkin takaa.

Palveluun voi soittaa ihan vain jutellakseen siitä, miten joulu on sujunut tai purkaakseen isompia huolia.

– Koulujen useamman viikon joululoma voi kiristää tunnelmaa kotona, jos taustalla on huolia jo pidemmältä ajalta. Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi jutella ihan mistä vaan myös loman aikana, isoista tai pienistä asioista, sanoo auttavien puhelinten suunnittelija Heidi Holappa.

 

JouluMantelissa nuori voi keskustella muiden nuorten ja luotettavan aikuisen kanssa nimimerkin turvin.

Pelastakaa Lasten JouluManteli on avoinna usealla eri verkkoalustalla jouluaattona 24.12. klo 18–01.

Twitchin pelistriimi ja Momio-keskustelut ovat käynnissä klo 18–20 ja verkkonuorisotalo Netari-alustalla käytävä ryhmäkeskustelu klo 20–22. Mahdollisuus kahdenväliseen keskusteluun on tarjolla klo 21–01.

Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.netari.fi/joulumanteli.

– Joulu on suurimmalle osalle lapsista mukava perhejuhla, mutta liian moni joutuu viettämään sen yksinäisyydessä, tai mikä pahempaa, pelossa. Erityisesti koronavuosi on tuonut nyt uusia haasteita lapsiperheisiin. JouluManteli tarjoaa kaikille lapsille ja nuorille lämminhenkisen ja turvallisen paikan, jossa tarjolla on mukavia keskusteluja ja joulumieltä hyvässä seurassa, kertoo erityisasiantuntija Antti Järventaus Pelastakaa Lapset ry:stä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?