Uusia koronatartuntoja ei ole hetkeen tullut ilmi – Rajoitukset on kuitenkin syytä muistaa joulunakin: ”Olemmehan jo nähneet, että tartunnat voivat lähteä nopeasti nousuun”

Ohjeistusten noudattaminen on tärkeää joulunakin.

Lempäälän koronatartuntojen määrä on pysynyt tasaisena viime ajat, eikä uusia tartuntoja ole tullut ilmi.

– Näyttää siltä, että tilanne rauhoittuisi. Tästä iso kiitos kuntalaisille, että he ovat noudattaneet ohjeistuksia, sanoo Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen.

Tilanne voi kuitenkin huonontua taas nopeasti, jos jouluna matkustetaan paljon ja vietetään isoja sukulaistapaamisia.

– Olemmehan jo nähneet, että tartunnat voivat lähteä nopeasti nousuun, kun ihmiset tapaavat toisiaan. Tilanne on yhä räjähdysaltis. Jouluna olisi toivottavaa pysyä pienissä porukoissa ja omassa perhepiirissä, Suuronen esittää.

Positiivisen koronatuloksen saaneita lempääläisiä on yhteensä 112. Vesilahdessa tartunnan saaneita on pandemian ajalta 11.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 117 uutta tartuntaa. Tartuntojen lähteistä pystytään selvittämään noin 80 prosenttia. 39 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä tuli yhteensä 26 koronatartuntaa, hoito- tai hoivayksiköstä 20, työpaikoilta 21 ja sukulaisen tai ystävän tapaamisesta 11 koronatapausta. Tartuntoja oli viime viikolla yhteensä 11:ssa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa. Yksityisistä juhlista tartunnan sai kaksi henkilöä, kuten myös yläkoulusta. Loput neljä olivat muita yksittäisiä tartuntalähteitä.

 

Pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand sanoo, että Pirkanmaan ”välitodistus” näyttää nyt hyvältä.

– Tavoitteenamme on kuitenkin päästä koronatartunnoissa perustasolle. Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko suosituksia ja rajoituksia Pirkanmaalla lieventää. Toivomme, että joulua ja uutta vuotta vietetään alueellamme turvallisesti, hän sanoo.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset ovat voimassa 10.1.2021 asti. AVIn kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1. asti.

 

Lue myös:

Lempäälä sulkee tilojaan tammikuun 10. päivään asti, Vesilahti 17. päivään asti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?