Lempäälään ja Vesilahdelle haetaan 30–40 avustajaa: Vammaisten henkilökohtaisen avun julkisen hankinnan tuloksena Pirkanmaan kuntiin rekrytoidaan yhteensä jopa 300 uutta työntekijää

Koko Pirkanmaan vammaisten avustajapalveluiden julkisessa hankinnassa ensisijaiseksi palveluntuottajaksi valittiin Suomen Avustajapalvelut, joka hakee nyt jopa 300 uutta työntekijää Pirkanmaan kuntiin, heistä Lempäälään ja Vesilahdelle 30–40.

Vaikka kyse on ostopalvelusta, jossa on totuttu siihen, että avustajan valinta tehdään asiakkaan puolesta, nyt toimintamalli muuttuu. Suomen Avustajapalvelut on toiminut aiemmin palveluseteliperusteisesti.

– Asiakas tietää parhaiten, kuka on hänelle sopivin avustaja, joten annamme asiakkaalle mahdollisuuden valita avustajansa myös uudessa sopimuksessa, kertoo Suomen Avustajapalveluiden perustaja Taneli Tenhovuori tiedotteessa.

 

Pirkanmaalla on arviolta 2 500 asukasta, jotka saavat henkilökohtaista apua. Ratkenneessa julkisessa hankinnassa kyse oli koko maakunnan laajuisesta sopimuksesta, jolla Pirkanmaan kunnat hankkivat asiakkailleen henkilökohtaisia avustajia ajalle 2021–23.

Sopimukseen sisältyy optio toistaiseksi voimassa olevasta jatkokaudesta, joka luo palveluille jatkuvuutta.

– Olemme aloittaneet jo rekrytoinnin. Lempäälässä ja Vesilahdella tulemme työllistämään yhteensä noin 30–40 uutta työntekijää, koko Pirkanmaalla 200–300. Kannustamme myös parhaillaan henkilökohtaisen avustajan työtä tekeviä ihmisiä hakemaan työpaikkaa verkkosivuiltamme, sanoo Suomen Avustajapalveluiden toimitusjohtaja Jerry Pasanen.

Tenhovuori kuitenkin huomauttaa, että henkilökohtainen avustaja ei tarvitse terveydenhoidon koulutusta, mutta soveltuvuus työhön on ehdottoman tärkeää. Yhtiö noudattaa toiminnassaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Pirkanmaan kunnat ottavat vuoden 2021 alusta käyttöön yhteisen henkilökohtaisen avun palvelusetelin. Aiemmin palveluseteli on ollut käytössä Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Sastamalassa. Asiakkailla on siis jatkossa vaihtoehto valita avustaja palvelusetelillä tai nyt tehdyn sopimuksen puitteissa. Lisäksi voimassa on työnantajamalli, jossa asiakas toimii avustajan työnantajana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?