Koronasuosituksia höllätään lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta Pirkanmaalla – Joulun jälkeen tartuntoja perheissä

Koronatilanne on rauhoittunut Lempäälässä ja Vesilahdessa.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan Pirkanmaalla. Muilta osin Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä pitää nykyiset suositukset voimassa toistaiseksi.

Pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina 5. tammikuuta, että alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan käynnistää 10. tammikuuta alkaen korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä AVIn kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Perusopetus ja toisen asteen opetus käynnistetään lähiopetuksena ja siirretään tarvittaessa tapauskohtaisesti kouluittain etäopetukseen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä.

 

Koronanäytteenottoon hakeutuneiden määrä on Pirkanmaalla edelleen selvästi alhaisempi kuin joulun alla. Sairaanhoitopiirin mukaan toistaiseksi ei tiedetä, onko kyse todellisesta hengitysinfektioiden määrän vähenemisestä vai lomien aiheuttamasta viiveestä näytteenottoon hakeutumisessa.

Näytteenottomäärien alhaisuudesta ja koronavirusmuunnokseen liittyvästä epävarmuudesta johtuen muita Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan seuraavan kerran 11. tammikuuta.

AVIn kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17. tammikuuta asti.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 70 uutta koronatartuntaa. Niistä 77 prosentissa lähde pystyttiin selvittämään.

Joulun jälkeisen viikon tartunnat painottuvat perhepiiriin, joissa todettiin 22 tartuntaa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisiin kohdentui seitsemän tartuntaa. Työpaikoilla todettiin 16 tartuntaa viidessä eri työpaikassa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai neljä henkilöä. Myös ulkomailta oli peräisin neljä tartuntaa. Noin joka kolmas tartunnan saaneista oli edeltävästi karanteenissa viime viikolla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 29 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

 

Lue myös:

Vesilahdessa uusi koronatartunta – Pirkanmaan viime viikon tartunnat tapahtuivat pääosin perhepiirissä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?