Maskisuositus peruskoulun 6.-luokkaisille – Penkkariajelujen järjestämistä ei suositella, vanhojen tanssien tilalle vapputanssit

Pandemiaohjausryhmä ehdottaa vanhojen tanssien tilalle myöhemmin järjestettäviä vapputansseja. Kuva: LVS-arkisto/ Katariina Rannaste

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on laajentanut tiistaina 12. tammikuuta maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille, eli kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille. Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja ihmisjoukoissa liikuttaessa, kuten busseissa ja kaupoissa.

Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Pirkanmaalla ei suositella penkkariajelujen järjestämistä, ja vanhojen tanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja.

Lisäksi pandemiaohjausryhmä linjasi, että kirjastot lukusaleja lukuun ottamatta sekä museot voidaan avata maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen siten, että pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa. Uimahallit voidaan avata alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeikäisille sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille. Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan toistaiseksi 10 henkilön kokoontumissuositusta.

Aluehallintovirasto käsittelee Pirkanmaan kokoontumisrajoitusta kuluvalla viikolla.

 

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 76 uutta koronatartuntaa. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla myös yksi Etelä-Afrikan kantaan kuuluva koronavariantti. Se todettiin ulkomailta saapuneella henkilöllä, joka on saapumisensa jälkeen ollut eristettynä.

Uusista tartunnoista lähes joka kolmas eli 15 todettiin perhepiiristä. Työpaikoilta todettiin seitsemän tapausta kahdesta eri työpaikasta. Sukulaisen ja ystävän tapaamisesta tuli viisi tapausta, tamperelaisesta baarista tuli kolme. Kaikkiaan kahdeksan tartuntaa todettiin tulleen Leviltä joko mökkiseurueesta tai baarista. Yksityisjuhlista todettiin kolme tartuntaa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai kaksi henkilöä.

Pirkanmaan tartuntojen alkuperästä pystyttiin jäljittämään 66 prosenttia. Suurin osa tartunnoista todettiin 20–29 -vuotiailla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronatartuntojen kiihtymisvaiheessa vaikka uusia tartuntoja on ilmennyt kuluneen viikon aikana maltillisesti. Koronan kahden viikon ilmaantuvuusluku oli Pirkanmaalla 27 tapausta 100 000 asukasta kohden.

 

Lue myös:

Tässä se on: Lempäälän ensimmäinen koronarokotus – Yli 80-vuotiaat voivat varata rokotusajan, muille niitä ei vielä ole tarjolla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?