Tässä se on: Lempäälän ensimmäinen koronarokotus – Yli 80-vuotiaat voivat varata rokotusajan, muille niitä ei vielä ole tarjolla

Koronarokotukset alkoivat Lempäälässä tiistaina 12. tammikuuta. Ensimmäisenä sen sai tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen. Kuva: Katariina Rannaste

Yli 80-vuotiaat voivat varata rokotusajan koronapuhelimesta. Muilta kuntalaisilta toivotaan vielä malttia.

Koronarokotukset alkoivat Lempäälässä tiistaina 12. tammikuuta. Rokotteen saa tällä viikolla noin 250 vanhusten tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukasta Himminkodossa, Kotokampuksella, Toimelatalossa ja Arwola-kodissa.

– Kaikki yksiköt, joissa on ikääntyneitä, saavat rokotteen, apulaisylilääkäri Taina Hellsten tiivistää.

Yksiköihin jalkautuu rokotetiimi, joka rokottaa ikääntyneet kerralla. Samanaikaisesti kyseisten yksiköiden henkilökuntaa sekä terveyskeskuksen päivystyksen ja sairaalaosaston henkilökuntaa on ryhdytty rokottamaan. Toisin sanoen henkilöitä, jotka toimivat terveydenhuollon etulinjassa ja covid-potilaiden kanssa.

Henkilökuntaa rokotetaan porrastetusti niin, että henkilökunnasta rokotetaan vain osa kerrallaan.

– Koska rokottamiseen voi liittyä lieviä kuumeoireita, THL:n suosituksesta kaikkia ei rokoteta kerralla, vaan esimerkiksi viikon välein, Hellsten selvittää.

– Rokotteesta ei saa koronainfektiota, hän toteaa.

 

Ensi viikolla rokotusvuorossa ovat Lempäälän kotihoidon sekä Kivala-kotien asukkaat ja työntekijät. Myös yli 80-vuotiaiden rokottaminen käynnistyy viikolla 3.

Yli 80-vuotiaat voivat varata rokotusajan keskiviikosta 13. tammikuuta alkaen koronapuhelimesta numerosta 041 730 3436. Koronapuhelin palvelee arkisin klo 8–15 ja ja viikonloppuisin klo 12–18.

 

Taina Hellsten korostaa, että rokotejärjestyksessä edetään THL:n suosituksen mukaisesti. Eri väestöryhmät rokotetaan eri aikaan, joten muiden kuntalaisten on vielä varrottava omaa vuoroaan.

Alle 80-vuotiaille kuntalaisille ei tässä vaiheessa tarjota rokoteaikoja. Rokotusaikataulu elää sitä mukaa kuin kuntaan saadaan rokotteita.

– Toivomme, että koronapuhelimeen ollaan tässä vaiheessa yhteydessä vain näytteenottoon, koronaoireisiin tai yli 80-vuotiaiden koronarokotukseen liittyvän ajanvarauksen asioissa.

 

Rokotuksen jälkeen saa THL:n ohjeistuksen. Kuva: Katariina Rannaste

 

Lue myös:

 

Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan koronavirusrokotukseen koronapuhelimesta – Asumispalvelujen ja kotihoidon piirissä olevien ei tarvitse varata aikoja

Lue myös:

Koronarokotukset alkavat Lempäälässä mahdollisesti ensi viikolla – Kuntalaisten on vielä varrottava omaa vuoroaan

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?