Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan koronavirusrokotukseen koronapuhelimesta – Asumispalvelujen ja kotihoidon piirissä olevien ei tarvitse varata aikoja

Koronavirusrokottaminen käynnistyi Lempäälässä tiistaina 12. tammikuuta 2021. Ensi vaiheessa rokotetaan asumispalveluissa asuvat ikääntyneet, ikääntyneiden asumispalveluissa työskentelevät sekä koronaetulinjassa työskentelevä terveydenhuollon henkilökunta. Kotihoidon palvelujen piirissä olevien sekä yli 80-vuotiaiden rokottaminen käynnistyy viikolla 3 eli 18. tammikuuta alkavalla viikolla.

Asumispalvelujen ja kotihoidon piirissä olevien kuntalaisten ei tarvitse itse varata aikoja. Yli 80-vuotiaat voivat varata rokotusajan keskiviikosta 13. tammikuuta alkaen koronapuhelimesta numerosta 041 730 3436. Koronapuhelin palvelee arkisin kello 8–15 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18.

Asumispalveluyksiköissä asuvat rokotetaan palveluyksikössä paikan päällä, kotihoidon piirissä olevat ja muut rokotetaan terveyskeskuksessa.

 

Tässä vaiheessa Lempäälän kunta ei tarjoa rokoteaikoja alle 80-vuotiaille kuntalaisille.

Lempäälän kunta tiedottaa kuntalaisia rokotusten etenemisestä. Rokotusaikataulu elää sitä mukaa kuin kuntaan saadaan rokotteita. Koronapuhelimeen toivotaan tässä vaiheessa oltavan yhteydessä vain näytteenottoon, koronaoireisiin tai yli 80-vuotiaiden koronarokotukseen liittyvän ajanvarauksen asioissa.

Koronavirusrokotteet antavat tehokkaan suojan SARS-CoV2 -viruksen aiheuttamaa COVID-19 -tautia vastaan. Lempäälä rokottaa kuntalaisia THL:n asettaman rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Koronavirusrokote tarjotaan kaikille niille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat ottaa rokotteen. Jokainen rokotettava saa rokotteen kaksi eri kertaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?