Elisan yhteyksiä parannettu Lempäälässä ja Vesilahdessa – Lempäälään avattiin 5G-verkko Harakkalan ja Moision alueille

Elisan mobiili- ja kiinteän verkon yhteyksiä on parannettu viimeisen puolen vuoden aikana Lempäälässä muun muassa Kiviahon ja Vesilahdessa Narvan alueilla. Lisäksi Lempäälään avattiin 5G-verkko.

Elisan mobiili- ja kiinteää verkkoa on vahvistettu Lempäälässä Kiviahon lisäksi Hakkarissa, Halkolassa, Harakkalassa, Hulikankulmalla, Höytämössä, Koivistossa, Kuivaspäässä, Kuljussa, Lahdenkylässä, Marjamäessä, Miemolassa, Moisiossa, Palomäessä, Ruskea-ahteella, Ryynikässä, Sarapistossa, Vanattarassa ja Veräjäntaustassa.

Vesilahdessa Elisa on vahvistanut verkkojaan Narvan lisäksi Kaltsilassa ja Sakoisissa.

– Parannustöiden yhteydessä mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja mahdollisuus hankkia kotiin kiinteä yhteys on nyt alueella entistä useammalla. Lisäksi Elisa on rakentanut alueelle uuden sukupolven 5G-verkkoa, joka mahdollistaa jopa kymmenen kertaa aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. Lempäälän 5G-verkko kattaa muun muassa Harakkalan ja Moision alueita, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Mobiilidatan käyttö on lisääntynyt alueella normaaliakin vauhdikkaammin poikkeustilanteesta johtuen.

– Korona-aika on luonnollisesti lisännyt kotona vietettyä aikaa. Kotona tehdään töitä, opiskellaan ja vietetään vapaa-aikaa, mikä on lisännyt mobiilidatan käyttöä merkittävästi. Pirkanmaan alueella mobiiliverkossa käytetyn datan määrä on kasvanut jopa yli 30 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, Lehtinen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?