Lempäälässä alkaa maaliskuussa lähihoitajakoulutus – Painopiste työssäoppimisessa

Lempäälässä alkaa maaliskuussa lähihoitajien koulutus.

Lempäälässä paikataan hoitajapulaa lähihoitajakoulutuksella yhteistyössä Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:n kanssa. Rekrytointiin tähtäävässä koulutuksessa ovat mukana Lempäälän kunta sekä Lempäälän Kotokampus.  Koulutus toteutetaan työssäoppimispainotteisesti, ja tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelijat työllistyvät työssäoppimispaikkoihinsa ikäihmisten palveluihin.

– Laadusta ei työssäoppimispainotteisessa toteutuksessa tingitä. Opiskelijavalinnan yhteydessä tehdään soveltuvuustestit ja tutkintosuoritukset arvioidaan samoilla kriteereillä kuin muissakin lähihoitajakoulutuksissa, kertoo TAKK:n koulutuspäällikkö Kati Aimonen.

Koulutuksen orientointipäivät ja käytännön hoitotoimenpiteiden harjoittelu järjestetään Tampereella, mutta teoriaopiskelusta suuri osa toteutetaan koronatilanteesta johtuen tällä hetkellä verkossa.

– Lähihoitajista on ollut pulaa jo useamman vuoden ajan, ja hoitajamitoitus kasvattaa tarvetta entisestään. Rekrytoivalla koulutuksella halutaan madaltaa kynnystä hakeutua alalle, kun jo koulutuksen aikana pääsee tutustumaan ja osalliseksi tulevaa työyhteisöä, Aimonen muistuttaa.

– Aikuisena opiskelemaan lähtemistä helpottaa myös se, että koulutuksen jälkeen on tiedossa työpaikka, jos kaikki etenee suunnitellusti, hän sanoo.

Koulutus toteutetaan rekrytoivana työvoimakoulutuksena yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa. Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Alalle soveltuvuus selvitetään koulutusvalinnan yhteydessä soveltuvuuskokeella ja haastattelulla. Koulutuksessa suoritetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, ja tavoitteena on työllistyä valmistumisen jälkeen ikäihmisten hoitotyöhön koulutuksessa mukana oleviin hoivapalveluyksiköihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?