Pirkanmaan koronatilanne on epävakaa – Viimeisimmät tartunnat ovat peräisin ulkomailta ja ravintoloista

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi.

Pirkanmaalla koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja hieman epävakaa, arvioi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 155 koronatartuntaa. Näistä 108:n tartunnan lähde pystyttiin jäljittämään. Ulkomailta tuli 31 tartuntaa 14:sta eri maasta. Neljästä eri baarista tuli kaikkiaan 20 koronatapausta. Omasta perhepiiristä saatiin 24 tartuntaa. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista kertyi 11 tartuntaa. Yhdeksän tapausta tuli kuudesta eri työpaikasta. Aikuisten harrastuksista tuli viisi tartuntaa. Hoito- tai hoivayksiköstä saatiin kaksi, koulusta yksi ja muita tapauksia oli viisi. Muista tapauksista neljä tuli Leviltä.

Tartuntoja kertyi viime viikolla eniten 20–29 -vuotiaille.

Lasten ja nuorten koronatartuntoja on sairaanhoitopiirin mukaan analysoitu Pirkanmaalla tarkemmin viime elokuusta lähtien. Yleisin tartunnan lähde on oma koti. Esimerkiksi lasten harrastuksista on tullut hyvin vähän tartuntoja. Kouluissa lähes 3 000 lasta ja nuorta on ollut karanteenissa elokuun alusta laskien. Altistuneista on sairastunut yksi prosentti.

 

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan tehtiin tiistaina 19. tammikuuta tarkennuksia. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä piti voimassa nykyiset suositukset, mutta tarkensi lasten ja nuorten harrastustoiminnan linjauksia. Harrastustoiminnan suositukset ovat voimassa 8. helmikuuta asti, ellei koronatilanne tai valtioneuvoston ohjeistukset muuta edellytä.

Pirkanmaalla lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun harrastustoimintaan myös sisätiloissa. Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on kuitenkin toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse ole sarjalisenssi- tai ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä Avin kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?