Rämö: ”Rokotukset jatkuvat heti kun lupa saadaan”

Verkkolähetyksenä toteutetussa Lempäälän kunnanvaltuuston kokouksessa 27. tammikuuta puheenjohtaja Juha Kuisma antoi puheenvuoron kunnanjohtaja Heidi Rämölle, joka toi ajankohtaistietoa koronatilanteesta valtuutetuille sekä kokousta etäyhteyden päästä seuranneille.

– Merkittävää on, että terveydenhuollon puolella rokotukset ovat lähteneet hyvin alkuun ja ne on voitu aloittaa yli 85-vuotiailla sekä hoitohenkilökunnan keskuudessa.

– Huonoa on, että kun nyt noin tuhat ihmistä on rokotettu, kuntalaiset eivät voi varata rokotusaikoja. Emme nyt voi jakaa lisää rokotusaikoja, vaan odotamme rokotteiden saapumista maahan. Laajennamme rokottamista sitten, kun luvan siihen saamme.

 

Rämön mukaan koronatilanne on tällä hetkellä suhteellisen rauhallinen, ja kuntalaiset voivat olla tyytyväisiä, ettei suurta aaltoa ole menossa.

– Koko maan tilanne ja tautiryppäät maakunnassa sen sijaan ovat huolestuttavia. Rajoituksia ei nyt höllennetä.

 

Heidi Rämö kehottaa kuntalaisia seuraamaan koronatilanteen kehittymistä kunnan verkkosivuilla viikoittain julkaistavasta koronabarometristä. Sieltä näkyy muun muassa rokottamisen edistyminen, koronatartuntojen ja näytteenottojen määrä Lempäälässä sekä sairaanhoitopiirin ajantasaiset ohjeistukset.

 

Koronabarometri:

Korona

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?