Lähes 300 koululaista: Lasten lumipäivillä Hakkarissa pidettiin hauskaa suksin

Hiihtoon rohkaiseva tapahtuma kiertää pitkin talvea noin 25 paikkakunnalla. Lempäälä oli järjestyksessä neljäs. Kuva: Antero Korhonen

 

Moni Lempäälän alakoululainen laski ensi kerran hyppyristä tammikuun lopulla Hakkarissa. Osa lensi ehkä metrin, osa vain laski. Tilan puutteen takia ”alastulorinne” oli jokseenkin tasamaalla, joten kaatumisiakin tuli. Kukaan ei silti pahoittanut mieltään, vaan silmät tuikkivat ja posket punottivat entistä enemmän.

Tasapainoa ja rohkeutta kehittävä hyppy pienestä töyssystä oli yksi osa Hiihtoliiton, Ampumahiihtoliiton ja opetusministeriön lanseeraamasta lasten lumipäivästä. Hakkarissa kaksipäiväisen tapahtuman järjesti 28.–29. tammikuuta Lempäälän Kisan hiihto.

Hyppyrin lisäksi rasteja olivat: pujottelu tasaisella, tarkkuusheittoa hernesammakolla ja ”sakkoringin” kanssa, jalkapalloa norsupallolla yhden suksen varassa ja vauhdikkaat temput hiihtomaan rinteessä.

 

Hiihtoon rohkaiseva tapahtuma kiertää pitkin talvea noin 25 paikkakunnalla.  Lempäälä oli järjestyksessä neljäs. Tapahtumaa on harjoiteltu parina talvena lähinnä pääkaupunkiseudulla. Torstai-illaksi kaavailtu perhetapahtuma täytyi koronaviruksen takia peruuttaa.

Viikkoa ennen tapahtumaa järjestäjät hieman jännittivät, voidaanko iso tapahtuma järjestää ja menevätkö valmistelut hukkaan. Lempäälän kunnassa ymmärrettiin, että on eri asia harrastaa liikuntaa sisätiloissa kuin avarasti ulkona. Lupa tuli, kunhan noudatettiin epidemia-ajan yleisiä ohjeita: järjestäjillä maskit ja suojakäsineet mehu-makkarakatoksessa ja riittävät turvavälit.

Koululaisia osallistui eri kouluista opettajiensa johdolla likemmäs 300.

 

Haluttu hernesammakoitten heitto reiän läpi vaati keskittymistä. Moni hyvinkin heittänyt hiihti ”sakkoringin” päästäkseen uusimaan. Kuva: Antero Korhonen

Tapahtuman vastuuvetäjä, LeKin hiihtojaoston sihteeri Laura Hongisto laskee, että valmistelupäivä mukaan lukien tarvittiin parikymmentä käsiparia – kaikki tottuneita talkoolaisia.

– Vähän etukäteen jännitti, koska uudessa tapahtumassa ja tänä aikana oli monta liikkuvaa osaa ja muistettavaa. Alkutakertelun jälkeen alkoi sujua hyvin. Onneksi oli erinomainen sää. Lapset nauttivat, ja opettajilta tuli kiitosta pyytämättä.

Hiihtoliiton puolesta kiertuetta vetävä Samuli Jurvelin tuumi, että hyvänkään idean toteutuminen käytännössä ei ole itsestään selvä.

– Tavoite on antaa hyviä hiihtokokemuksia jatkoa ajatellen. Tarvitaan osaavia ja ymmärtäviä talkoolaisia, jotta tapahtuma onnistuu hyvin kuten nyt Lempäälässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?