Koronarokotteita saadaan pieni määrä lisää: rokotukset jatkuvat Lempäälässä ja Vesilahdessa

Rokotukset jatkuvat Lempäälässä yli 80-vuotiaista ja Vesilahdessa yli 75-vuotiaista. Kuva: Kuvituskuva

Lempäälä ja Vesilahti ovat saamassa lisää koronarokotteita. Rokote-erät ovat pieniä, mutta niiden myötä molemmissa kunnissa jatketaan rokotuksia, jotka tammikuun loppupuolella tyssäsivät valtakunnallisiin saatavuusongelmiin.

 

Lempäälään saadaan alustavan tiedon mukaan viikolla 9 Pfizer-BioNTechin rokotetta, jolla rokotetaan niitä yli 80-vuotiaita kuntalaisia, jotka eivät ole saaneet vielä yhtään rokotetta. Kunta kutsuu rokotettavat puhelimitse rokotuksiin. Yli 80-vuotiaiden kuntalaisten ei tarvitse itse soittaa rokoteaikaa ajanvaraukseen.

Kun kuntaan saadaan suurempia määriä joko Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotetta, ilmoitetaan ajanvarauksen alkamisesta yli 70-vuotiaiden ikäryhmälle. Tässä vaiheessa tietoa näiden rokoteannosten saapumisesta ei ole.

 

Vesilahdessa saadaan jatkettua yli 75-vuotiaiden rokotuksia 26. helmikuuta. Pirkkalan yhteistoiminta-alueeseen kuuluvaan Vesilahteen saadaan tuolloin lisää Comirnaty-rokotetta.

– Saatava rokotemäärä on pieni ja rokotuksiin tullaan kutsumaan henkilöitä terveyskeskuksesta tapahtuvin soitoin. Muuten yli 70-vuotiaiden rokotuksien jatkumiseen ei ole saatu vielä sairaanhoitopiiriltä vahvistusta, Vesilahden terveysaseman vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi kertoo.

– Myöskään alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokotuksien aloittamisaikataulu ei ole vielä vahvistunut. Rokotteiden saatavuuden mukaan yli 70-vuotiaiden ja alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksia tullaan toteuttamaan rinnatusten, hän selvittää.

 

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset toteutetaan Lempäälässä ja Vesilahdessa Astra Zenecan rokotteilla. Lempäälässä ei ole vielä tietoa AstraZenecan rokotteiden saapumisesta, Pirkkalan yhteistoiminta-alueelle sitä toivotaan saapuvan erä maaliskuun alkupuolella.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset aloitetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti henkilöistä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. 

 

Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila:

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?