Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisella asteella – Kylpylät, saunat, kirjastot ja museot kiinni. Julkisen liikenteen paikkamääriä halutaan rajoittaa

Nyt tuli kovia rajoituksia. Sulut alkavat 8.3. ja kestävät 28.3. saakka.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on tänään linjannut, että alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.–9. -luokilla ja toisella asteella 8.–28.3. väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta.

Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa lukuun ottamatta pakollisia lähiharjoituksia- ja töitä.

Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ajalla 8.–28.3. ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa, mukaan lukien jää- ja uimahallit, on mahdollista 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8.–28.3. ellei OKM:n/THL:n turvaohjeistusta voida noudattaa. Uimahallissa mahdollistetaan kuntouttava ja vastaava toiminta.

Lisäksi Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi 8.–28.3. nuorisotilat, lukuun ottamatta 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia yleisiä turvaohjeita noudattaen. Lääkinnällinen tai vastaava kuntoutus on kuitenkin mahdollista.

Vapaan sivistyksen opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Opetusryhmiä voi toteuttaa 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein ja 2007–2002 syntyneille, mikäli opetus voidaan toteuttaa OKM:n/THL:n turvaohjein.

Museot, kylpylät ja yleiset saunat ovat sulkulistalla. Myös kirjastot suljetaan, pois lukien esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet, mahdollista nopea materiaalin nouto ja palautus.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, huvipuistot ja sisäleikkipuistot suositellaan niin ikään suljettaviksi.

Yksityistilaisuuksissa on enintään kuuden hengen henkilömääräsuositus ajalla 8.- 28.3. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään Aville niin ikään kuuden henkilön rajoitusta.

Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus, jolloin kriittiset lähipalvelut on kuitenkin asiakkaille turvattava.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää pandemiaohjausryhmän linjauksesta julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista Liikenne- ja viestintävirastolle. Niin ikään Aville esitetään tartuntatautilain mukaista päätöstä, joka koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?